Millores en el Teatre Els Til·lers per reforçar-ho com a espai escènic

L’Ajuntament de Sort inverteix en el Teatre Els Til·lers per reforçar el seu paper com a principal espai escènic del Pallars Sobirà

Durant aquesta legislatura, que va començar el 2015, l’Ajuntament de Sort ha fet una aposta per millorar i condicionar el màxim d’equipaments que depenen del consistori. Un cas destacable ha estat la renovació del propi edifici de l’Ajuntament, amb la instal·lació de la rampa d’accés i l’ascensor de la Sala de Plens i la renovació de les oficines de la planta baixa actualment en procés, i també cal destacar l’esforç inversor dels darrers mesos al Cinema-Teatre Els Til·lers.

Des de l’Ajuntament i la Regidoria de Cultura s’ha fet una important aposta per dotar a aquest espai d’uns recursos tècnics mínims per funcionar com a espai escènic, independentment que el públic estigui ubicat al pati de butaques o a la pista poliesportiva, i sala de projeccions en suport digital.

Cal destacar en aquesta etapa la important col·laboració de l’Associació Tarambanes, que des de fa uns anys ja es preocupava per invertir també en els elements tècnics necessaris per a les seves representacions teatrals. Així doncs, la inversió efectuada ha estat en benefici mutu d’ambdues parts, però gràcies a la mateixa el benefici també ha estat comú a altres associacions d’arts escèniques com les NTlades o el Grup de Teatre de l’INS Hug Roger III.

Així, durant aquest darrer any s’ha invertit en l’equipament de projecció de vídeo, de manera que ara es disposa d’un equip de projecció full HD estable i d’un equip de so de sala operatiu que s’ha complementat amb una taula de mescles i alguns micròfons.

Però, a més d’això, la inversió més important ha estat en l’espai d’escenari, ja que s’ha treballat per poder disposar d’una caixa negra com la que requereix qualsevol teatre per tal de poder generar un espai neutre en el qual ubicar escenografies i generar diferents atmosferes amb la il·luminació. Això ha suposat col·locar noves bambolines negres als dos costats de l’escenari, així com al fons, per poder tapar la pantalla mòbil de cine, complementant així el teló.

A més, s’ha invertit en una línia de focus frontals i una altra línia de focus LEDs sobre l’escenari, amb la possibilitat d’emetre diferents colors. També s’ha instal·lat sobre l’escenari un truss (barra d’alumini sobre la que adaptar elements i focus) que ha requerit de la instal·lació de polipastos i cadenes com a sistema de seguretat.

D’aquesta manera s’ha equipat la part estructural, així com també s’han renovat les cordes que tenien per funció aguantar teles i bambolines. Alhora, la inversió en focus LEDs permet un control total des de la cabina amb una petita taula de llums que permet graduar i programar diferents tipus de combinacions d’il·luminacions.

Per altra banda, l’Ajuntament està pendent d’optar a ajuts europeus de la línia Wifi4EU que permetrà instal·lar un punt de connexió Wifi gratuït a l’àrea del Pavelló d’Esports.

Des de l’Ajuntament de Sort s’ha complert així un compromís de programa, però també un deute doble, tant amb la gent que fa teatre i reclamava aquestes millores com amb el públic local que se’n podrà gaudir, davant la consideració que Sort, com a capital de la comarca del Pallars Sobirà, mereix disposar d’un teatre polivalent mínimament equipat per afavorir diferents tipus d’actes, tant els de caire teatral o musical com el d’espai de presentacions o conferències.

D’aquesta manera, a més, serà possible també acollir obres de teatre foranes, ni que siguin de petit format, sense la despesa addicional que suposava haver de llogar equips de llum i de so externs. Aquest dissabte, 17 de març, el Grup de Teatre Tarambanes estrenen l’obra d’enguany La doble vida i podran treure profit d’aquestes millores!

 

0 Comentaris

Encara no hi ha cap comentari

Fer un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Back to top
Skip to content