Mercat Pagès

Dossier Mercat Pagès 2015+20 ANYS D’ARTESANIA AL CARRER
Mercat Pagès 2015

Dimarts 18 a dijous 20 d’agost
Obert durant tot el dia
Lloc: Avinguda Comtes de Pallars (mapa)

El Mercat Pagès visita l’Avinguda Comtes de Pallars de Sort per 21è any consecutiu. El Mercat Pagès és una iniciativa d’artesans catalans que volen donar a conèixer el seu ofici i producte propi arreu de les muntanyes pirinenques amb un ampli ventall de disciplines: terrissaires, orfebres, teixidors, joguines de fusta, sabons, enquadernacions, ferrers, embotits, formatges, vins de mel…

mercatpagès03La filosofia del Mercat Pagès consisteix a donar a conèixer els seus productes a cadascun dels pobles de la seva ruta. Cal destacar que es tracta de producció pròpia, acreditada amb els respectius reconeixements oficials, fins i tot en alguns casos amb la distinció de Mestre Artesà de Catalunya. Per aquest motiu, l’activitat de venda es complementa amb la fabricació in situ i l’organització de tallers participatius i gratuïts pels infants, sempre des de l’experiència, professionalitat i originalitat.

Presentació dels organitzadors

Amb més de 20 anys a l’esquena, el Mercat Pagès segueix anant per pobles amb encant per seguir oferint els seus productes artesans, únics i irrepetibles als veïns del poble i a turistes de la zona.

Com tot projecte sempre hi ha hagut anys millors i d’altres no tant bons, però la il·lusió que tenim és la del primer dia, ho volem seguir demostrant i seguir amb el projecte que vam començar el 1994. Per aquesta raó ens adrecem a vosaltres i poder formar part, encara que sigui per uns dies, del vostre poble i tradicions.

mercatpagès01Amb l’essència del primer dia i les novetats dels últims anys (tallers participatius i gratuïts pels infants) volem que la gent sàpiga dels nostres oficis i pugui viure l’experiència d’estar present al crear peces, eines, peces de roba…

Altres col·lectius han intentat utilitzar la fòrmula del Mercat Pagès, fins i tot han utilitzat el mateix nom, però la professionalitat, experiència i originalitat dels nostres productes i als artesans que en formen part són irrepetibles.

Com en cada edició, la nostra filosofia és poder donar a conèixer els nostres productes a cada un dels pobles de la ruta, integrant-se en ell i formar-hi part durant tota l’estada. Ens agrada ser molt respectuosos en cada poble que ens permet ser-hi, després de 20 anys mai hem tingut cap problema ni incidència, fet que ens fa tornar amb moltes ganes i ambició!

mercatpagès02Com en les últimes edicions, cada dia, gran part dels artesans aniran realitzant la demostració de l’ofici; d’aquesta manera, la gent podrà comprovar com s’elaboren les seves peces i fins i tot podran tenir l’oportunitat d’emportar-se un record a casa. Ah!, i recordeu els tallers participatius gratuïts pels infants, aquests han de veure els oficis per a poder-los recuperar.

mercatpagès04

0 Comentaris

Encara no hi ha cap comentari

Fer un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Back to top
Skip to content