Mercat Pagès

Dossier Mercat Pagès 2015+20 ANYS D’ARTESANIA AL CARRER
Mercat Pagès 2015

Dimarts 18 a dijous 20 d’agost
Obert durant tot el dia
Lloc: Avinguda Comtes de Pallars (mapa)

El Mercat Pagès visita l’Avinguda Comtes de Pallars de Sort per 21è any consecutiu. El Mercat Pagès és una iniciativa d’artesans catalans que volen donar a conèixer el seu ofici i producte propi arreu de les muntanyes pirinenques amb un ampli ventall de disciplines: terrissaires, orfebres, teixidors, joguines de fusta, sabons, enquadernacions, ferrers, embotits, formatges, vins de mel…

mercatpagès03La filosofia del Mercat Pagès consisteix a donar a conèixer els seus productes a cadascun dels pobles de la seva ruta. Cal destacar que es tracta de producció pròpia, acreditada amb els respectius reconeixements oficials, fins i tot en alguns casos amb la distinció de Mestre Artesà de Catalunya. Per aquest motiu, l’activitat de venda es complementa amb la fabricació in situ i l’organització de tallers participatius i gratuïts pels infants, sempre des de l’experiència, professionalitat i originalitat.

Presentació dels organitzadors

Amb més de 20 anys a l’esquena, el Mercat Pagès segueix anant per pobles amb encant per seguir oferint els seus productes artesans, únics i irrepetibles als veïns del poble i a turistes de la zona.

Com tot projecte sempre hi ha hagut anys millors i d’altres no tant bons, però la il·lusió que tenim és la del primer dia, ho volem seguir demostrant i seguir amb el projecte que vam començar el 1994. Per aquesta raó ens adrecem a vosaltres i poder formar part, encara que sigui per uns dies, del vostre poble i tradicions.

mercatpagès01Amb l’essència del primer dia i les novetats dels últims anys (tallers participatius i gratuïts pels infants) volem que la gent sàpiga dels nostres oficis i pugui viure l’experiència d’estar present al crear peces, eines, peces de roba…

Altres col·lectius han intentat utilitzar la fòrmula del Mercat Pagès, fins i tot han utilitzat el mateix nom, però la professionalitat, experiència i originalitat dels nostres productes i als artesans que en formen part són irrepetibles.

Com en cada edició, la nostra filosofia és poder donar a conèixer els nostres productes a cada un dels pobles de la ruta, integrant-se en ell i formar-hi part durant tota l’estada. Ens agrada ser molt respectuosos en cada poble que ens permet ser-hi, després de 20 anys mai hem tingut cap problema ni incidència, fet que ens fa tornar amb moltes ganes i ambició!

mercatpagès02Com en les últimes edicions, cada dia, gran part dels artesans aniran realitzant la demostració de l’ofici; d’aquesta manera, la gent podrà comprovar com s’elaboren les seves peces i fins i tot podran tenir l’oportunitat d’emportar-se un record a casa. Ah!, i recordeu els tallers participatius gratuïts pels infants, aquests han de veure els oficis per a poder-los recuperar.

mercatpagès04

0 Comentaris

Encara no hi ha cap comentari

Fer un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top