Maleïda terbolina

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE MALEÏDA TERBOLINA

Llàtzer Sibís, president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, i Lluís Pagès, director de Pagès Editors, es complauen a convidar-vos a la presentació del llibre

Maleïda terbolina. Des dels Pirineus a la terra plana
de Josep Mitjana Berdié (Josep de Sibília d’Olp)

El diumenge 29 d’abril a les 19 hores a la Biblioteca Pública de Sort (Av. Comtes del Pallars, 41)
La presentació anirà a càrrec de l’escriptora Núria Garcia Quera
A continuació se servirà un piscolabis

El llibre
La terbolina, el vent gelat que bufa en dies i nits de nevada, exemplifica les dificultats de la vida a muntanya. Biscarbó, el poble on passa tot això que explica el llibre que teniu a les mans, està situat molt a prop de la carena on conflueixen les valls de l’Alt Urgell amb les del Pallars Sobirà. Arribar-hi des del Port del Cantó, i especialment en els anys de mal temps, no resultava còmode. Però, en canvi, la vida en els mesos de bon clima era una delícia, enmig de pastures abundoses, boscos verges i la pertinença a una comunitat de persones acostumades a treballar fort. A Maleïda terbolina, l’autor narra què feien els veïns del poble en cada moment de l’any, i els costums tradicionals del Pirineu.

L’autor
Josep Mitjana Berdié (Biscarbó, 1941). Enginyer tècnic agrícola. És autor de diverses publicacions de tècnica frutícola com Guia práctica de tratamientos, peral y manzano (1969), Guía práctica del melocotonero (1986), Herbicidas, guía práctica en frutales y hortalizas (1978) i Frutus, manual de reconeixement d’alteracions en la fruita de llavor en post collita (2004).

Organitzen: Consell Comarcal del Pallars Sobirà · Ajuntament de Sort · Pagès Editors

4 Comments

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top