Lo Llumener

L’Ajuntament de Sort us comunica que el proper dissabte 8 d’octubre tindrà lloc la primera edició del Festival Pirinenc de Literatures Infantils i Juvenils Lo Llumener a Sort. Aquest esdeveniment és una iniciativa de la Comissió de Cultura de l’Ajuntament de Sort juntament amb l’Associació Cambuleta, entitat cultural per la promoció de la parla pallaresa, i és fruit de la col·laboració entre diverses entitats culturals locals.

Es tracta d’una proposta cultural de nova creació, de petit format i d’àmbit rural, que té com a principal objectiu generar un espai de trobada familiar al voltant de les literatures infantils i juvenils. Conscient dels condicionants territorials, Lo Llumener pretén dotar els municipis rurals i de muntanya, com Sort, d’una programació cultural de qualitat i accessible de caire familiar, per tal de promoure d’una manera especial el desenvolupament personal, social i cultural dels infants i joves.

El Festival omplirà diferents espais del poble de Sort d’espectacles, narracions orals de contes, tallers creatius i animació al carrer. El Parc del Riuet de Sort acollirà una Petita Fira de Contes i Àlbums Il·lustrats amb la presència de les editorials Takatuka, Kalandraka, Tantàgora i Cambuleta, així com també una Biblioteca “a cel obert” i l’escenari central on tindran lloc gran part dels espectacles.

La Plaça de Sant Eloi acollirà la Caravana de contes (amb la Caravana Xisqueta) i un espai creatiu on tindrà lloc un Taller de Rap-Poesia per a joves. També el Teatre-Cinema de Sort es vestirà de gala per acollir un espectacle literari de circ a càrrec de la Companyia nTelades. Complementaran la jornada les animacions al carrer amb les figures de cultura popular de la comarca i finalitzarà el Festival amb un espectacle nocturn de narracions per públic adult al voltant de les rondalles catalanes.

A més a més de les propostes per famílies, infants i joves, en el marc de Lo Llumener hem desenvolupat una línia professional amb dues propostes formatives els dies previs i posteriors al Festival. Concretament es realitzarà un Curs sobre àlbums il·lustrats a càrrec de Laura Fuses i Glòria Llompart adreçat a docents i famílies que compta amb el reconeixement del Departament d’Ensenyament i un taller sobre Enquadernació japonesa organitzat en col·laboració amb l’Associació de Dones Artistes del Pirineu Lo Tafanari.

Us convidem a gaudir d’aquest festival, trobareu tota la informació detallada del programa a

www.lollumener.cat

20161008_121330

 

0 Comentaris

Encara no hi ha cap comentari

Fer un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Back to top
Skip to content