Llums i taquígrafs

LLUMS I TAQUÍGRAFS
Presentació de l’Atles
de la Corrupció als Països Catalans

A càrrec de David Fernández (@HiginiaRoig)
Dissabte 10 de juny, a les 12 del migdia
a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Sort

Què és Llums i Taquígrafs?

Aquesta és una iniciativa digital, sociopolítica i en xarxa impulsada des de les CUP-AE (Candidatures d’Unitat Popular-Alternativa d’Esquerres), rere la recent experiència de la Comissió d’Investigació sobre el Frau i l’Evasió Política i les Pràctiques de Corrupció Política (CIFEF) al Parlament de Catalunya, més coneguda com a Comissió Pujol.

En temps incerts, en temps de canalles també, l’objectiu final d’aquesta iniciativa és publicar l’Atles de la Corrupció als Països Catalans, en format digital i en format paper, que pugui oferir una panoràmica global, de causes i efectes i alternatives.

Els impulsors del projecte són conscients que de corrupció n’hi ha d’il·legal, alegal i legal. Però les volen cartografiar totes. Són conscients també que en les tres darreres dècades hem viscut, al menys, cinc casuístiques diferents vinclades sovint entre si: (1) El finançament il·legal dels partits polítics. (2) El tsunami immobiliari i la febre d’or de l’especulació(3) La concertació público-privada que ha saquejat el bé comú i el patrimoni públic així com les portes giratòries(4) El frau, l’evasió i l’elusió fiscal, i (5) L’economia global del delicte. I que la crisi democràtica és una de les tres crisis de règim que patim actualment, al costat de la crisi socioeconòmica i la crisi de sobiranies que ens impedeix decidir lliurement com a poble.

Però també són conscients que hi ha una altra corrupció, de base político-econòmica, que corromp la democràcia, corca l’ètica i bloca les possibilitats de justícia i igualtat social. El rescat bancari, la deutecràcia, les desigualtats creixents, l’ofensiva neoliberal o l’acumulació per despossessió contra una ampla majoria social – formes també de corrompre la democràcia, corcar l’ètica i blocar les possibilitats de justícia i igualtat social – ens recorden, quotidianament, que el capitalisme ha aprés de la màfia tot el que la màfia creia que havia aprés del capitalisme.

Es tracta, doncs, de provar de disposar de brúixola per no acabar de perdre’ns.

+info www.llumitaquigrafs.cat || Pol·len Edicions (llibre imprès)

Sobre David Fernández, coautor i ponent de la presentació

David Fernández (1974, Vila de Gràcia, Barcelonès, Països Catalans) és periodista quan el deixen, activista social de base i, com una generació sencera indignadament independentista, precari a la deriva. Té antecedents penals per insubmissió al servei militar obligatori, entre d’altres. Ha col·laborat tendenciosament i coopera col·lectivament en mitjans com IllacruaDirectaDiagonalMassalaCarrerVilawebMedia.catArdi BeltzaGaraBerria.

Roig per fora i negre per dins, és l’únic responsable penal conegut de Cròniques del 6 i altres retalls de la claveguera policial (Virus, 2006) i coautor per complicitat deliberada de Rastros de Dixan (Virus, 2009), L’acció política des de la comunitat (Graó, 2010), Les veus de les places (Icària, 2011), Cop de cup (L’Arquer, 2012, amb Julià de Jódar) o Foc a la barraca (Lo Diable Gros, 2013).

Atès que la vida és allò que passa mentre fas altres coses fins al 2016 fou diputat per la CUP-Alternativa d’Esquerres al Parlament de Catalunya. Avui per avui, està en excedència deolontògicament obligada del setmanari La Directa, on (des)cooordinava la secció d’investigació Estirant el fil, i de la cooperativa de finances ètiques Coop57, que prova col·lectivament de destituir el capitalisme senil. Afiliat a la Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC), implicat en la Coordinadora Catalana per a la Prevenció de la Tortura o membre del Grup de Periodistes Ramon Barnils, disposa d’alter ego a Twitter (@HiginiaRoig).

Organitza: CUP Sort
Col·labora: Ajuntament de Sort

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top