“Last Days in Shibati” – El Documental del Mes

Què és El Documental del Mes?

El Documental del Mes és la prolongació del Festival Internacional de Cinema Documental DocsBarcelona al llarg de l’any i el territori. Té com objectiu acostar el gènere documental al màxim nombre d’espectadors possible i incrementar la presència del documental a les pantalles cinematogràfiques. Cada mes s’estrena una pel·lícula documental internacional de qualitat, de temàtica i procedència diversa, a més de 70 sales de Catalunya, la resta de l’Estat espanyol, Xile i Colòmbia. La selecció de documentals la realitza un comitè de selecció de Parallel 40.

Els documentals es projecten en versió original subtitulada en català a Catalunya, País Valencià i les Illes Balears i en versió original subtitulada en castellà a la resta de l’Estat, Xile i Colòmbia.

Els passis són gratuïts i en aquesta pàgina anirem anunciant els que es fan a Sort.

El documental de Desembre – Last Days in Shibati

Data: 12 de desembre (dimecres)
Hora: 20 hores (8 vespre)
Lloc: Cinema Els Til·lers
Film: Last Days in Shibati
«Una joia d’emoció i elegància»

Un film de Hendrick Dusollier |
França | 2017 | 58 minuts
VO en xinès subtitulat en català

La història

El nen Zhou Hong i la senyora Xue Lian han de marxar de l’última barriada històrica que queda a la gran ciutat de Chongqing, ja que aviat serà destruïda per construir un nou barri. Obligats a abandonar el que ha estat casa seva fins aleshores, els estrets carrers del barri de Shibati fan de testimonis de la Xina més tradicional i històrica que està a punt de desaparèixer. La gentrificació pren moltes formes, i aquesta n’és un.

La destrucció de les antigues barriades a la Xina és un reflex de les polítiques urbanístiques, socials i culturals d’un país on allò vell, tradicional i històric ha de donar pas a allò nou, contemporani i sense ànima. Una reflexió sobre la canviant Xina contemporània que, a poc a poc, va deixant perdre la seva història i el seu llegat.

Sobre la direcció

Hendrick Dusollier, llicenciat en Història a la Sorbona i en Belles Arts a París, va realitzar la seva primera peça documental Obras el 2005, un recorregut pels barris antics en destrucció de Barcelona. Una proposta tècnica i artística sense precedents que va ser seleccionada a Locarno, nominada al premi César, SCAM, i es va convertir en el curtmetratge més premiat de l’any en festivals internacionals.

La seva segona pel·lícula, Babel (també coproduïda per Arte), seleccionada a Rotterdam, Premi Unifrance i multipremiada a festivals de renom, és una al·legoria dels profunds trastorns que està experimentant la Xina contemporània. El 2013, la seva tercera pel·lícula, Histoire sur les Dictateurs, va ser descrita per Le Monde com «una experiència sense precedents i vertiginosa, un acompliment històric, tècnic i artístic, una obra titànica».

Last Days in Shibati, la seva última pel·lícula, ha rebut el Gran Premi Louis Marcorelles i el Premi Jove al Festival Cinéma du Réel, 2017.

Els premis

 • Premi Especial del Jurat al Millor Documental – IDFA, Països Baixos, 2017
 • Premi Louis Marcorelles i Premi Jove – Festival du Cinéma du Réel, França, 2017
 • Premi Millor Documental – Festival Guanajuato, Mèxic, 2017
 • Premi Competició Internacional – International Human Rights Film Festival, Vienna, Àustria, 2017

L’equip

 • Direcció: Hendrick Dusollier
 • Edició: Hendrick Dusollier
 • Direcció de fotografia: Hendrick Dusollier
 • So: Hendrick Dussollier
 • Cap de producció: Valérie Texoraud
 • Productors: Hendrick Dussolier / Maria Roche / Camille Laemlé / Serge Lalou
 • Producció executiva: Hendrick Dussolier / Maria Roche / Camille Laemlé
 • Una coproducció amb: Studio HDK / Maria Roche Productions / Les Films d’Ici

+info elDocumental del Mes

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top