L’ajuntament de Sort aprova les obres de remodelació del Riuet

El passat 3 de juny de 2021, en sessió́ extraordinària del Ple de l’Ajuntament de Sort, es va aprovar els plecs administratius de la licitació́ del projecte “Reforma i millora del Parc del Riuet de Sort” i en el ple ordinari del 13 de juliol s’ha aprovat l’única empresa que s’ha presentat a la licitació: Cervós SA. Aquest projecte permetrà efectuar una ambiciosa obra de remodelació que ajudarà a redefinir el centre de Sort com a capital de comarca i a millorar un espai públic tan important per a la població local com per al turisme.

El projecte ha estat desenvolupat per l’estudi d’arquitectura Feu i Godoy, que serà també qui portarà la direcció d’obra. El projecte licitat té un pressupost total de 507.645,75€ (IVA inclòs) dels quals 250.000 provenen d’un ajut PUOSC, 232.363,46€ provenen d’un ajut del Pla territorial de Foment del Turisme (Dpt. d’Empresa i Coneixement. DG de Turisme) i 25.282,29€ de fons propis de l’Ajuntament. L’actuació preveu iniciar-se a mitjans de Setembre de 2021 i el termini de l’execució previst és de 9 mesos.

Es tracta d’una reforma i millora que permetrà actualitzar el parc com a espai públic. Aquesta actuació ja es va començar a gestar a partir del procés de participació “Quin Riuet volem? al 2018 i que va permetre reflexionar i plantejar tot un seguit de propostes que han marcat part de les solucions plantejades al projecte final.

Concretament les obres contemplen la creació d’una passarel·la per guanyar en accessibilitat, també la realització d’una rampa d’accés a vehicles. Un dels elements centrals és el replantejament de l’espai de jocs per a infants i espai lúdic i de salut per a gent gran. Per altra banda cal destacar la creació d’un espai de grades orientat a acollir activitats amb públic. Tanmateix el nou disseny replanteja les voreres i l’arbrat, així com part de la zona verda.

9 Comentaris

 • Es un projecte força interessant i crec que millorarà notablement el riuet. Tanmateix la informació facilitada es bastant pobra i no explica com es faran part de les millores.
  Potser estic equivocat, pro sembla falta la part de remodelació del terraplè, amb la modificació de les aceres per ampliar les ter-races dels bars i la corsequen eliminació del aparcament de la acera del riuet. Es correcte? Hi ha algun dibuix explicatiu?
  Moltes gràcies.

 • Bon dia,
  Documentació molt minsa la publicada al vostre web. Suposo que la teniu a les oficines per a poder ser consultada.
  A banda de la, suposada pèrdua de places d’estacionament, el que voldriem saber , padrins i pares, quina alternatica de parc tindran els infants en tant s’executin les obres.
  Gràcies

 • Tenint en compte que part de la població no fa servir tecnologies per informar-se, seria interessant i necessari que abans que comencin les obres es posés un plafó al riuet amb un plànol i les fases d’execució de l’obra.

 • Falta pensar en verd mes arbres a voreres i poliesportiu cuidar els jardinets,podar be i plantar flors.
  Menys cotxes menys soroll,mes verd,menys ciment.
  El pirineu es vida cuidela,no la mateu…

Fer un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Back to top
Skip to content