La Caravana Xisqueta

LA CARAVANA XISQUETAstd
Taller-obrador mòbil de la llana xisqueta
Del 13 al 25 de maig al municipi de Sort
Tallers gratuïts, places limitades!

+info www.obradorxisqueta.cat/lacaravanaxisqueta

Apunta’t per aprendre els usos tradicionals de la llana xisqueta!

caravana-horaris

 

 

 

 

 

La Caravana Xisqueta és una campanya de divulgació del projecte Xisqueta, amb el suport del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.

Des de l’any 2009 Obrador Xisqueta, associació sense ànim de lucre ubicada al Pallars Sobirà, compra la llana a 25 pagesos de les comarques del Pallars Sobirà, Pallars Jussà, Alta Ribagorça i la Noguera, que crien ovelles de raça xisqueta. Durant aquests anys la missió principal del projecte ha estat l’aprofitament de la llana dels ramats de xisquetes pel desenvolupament de l’artesania i usos alternatius entorn l’arquitectura sostenible.

L’objectiu de La Caravana Xisqueta és donar a conèixer el projecte Xisqueta (valorització de la llana de la raça xisqueta, l’ofici de pastor i el treball artesà) a l’àrea d’influència del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.

L’activitat consisteix en tallers gratuïts oferts des de l’estructura mòbil de La Caravana Xisqueta als pobles petites de les comarques de l’àrea d’influència del Parc Nacional. Són tallers de petit format, degut a les dimensions de la caravana, tindran una durada aproximada de dues hores i seran impartits pels artesans del Projecte Xisqueta. Aquests tallers tractaran les diferents tècniques i formats de llana xisqueta, inclouran una breu introducció del projecte Obrador Xisqueta, de la raça i de l’ofici de pastor. Els diferents tallers que s’oferiran seran: els processos de la llana, el feltre, les tècniques de teixit, la pell i els matalassos.

La Caravana Xisqueta està pensada com un servei gratuït en la seva primera etapa de vida. Amb l’ajut del Parc Nacional vol visitar diferents pobles de les comarques de la seva zona d’influència durant la primavera 2013. La intenció és dinamitzar aquestes petites localitats per mitjà d’activitats amb materials molt vinculats al territori. Així doncs es preveu realitzar un total de 38 tallers d’abril a juny repartits en 30 pobles diferents.

Informació ampliada i calendari complet dels tallers (pdf)

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top