Indicacions fase I del desconfinament
D’acord amb la informació de què disposem en aquest moment – Ordre SND/386/2020, de 3 de maig, per la qual es flexibilitzen determinades restriccions socials i es determinen les condicions de desenvolupament de l’activitat de comerç minorista i de prestació de serveis, així com de les activitats d’hostaleria i restauració als territoris menys afectats per la crisi sanitària ocasionada pel COVID-19 – , en el benentès que es mantenen les mesures d’higiene per clients i treballadors que es van informar en el seu moment, i davant la previsió que el Pallars Sobirà entri en fase I de desconfinament dilluns vinent, 11 de maig, us presentem un resum de les indicacions que heu de tenir en compte.
ACTUALITZAT 10/05/2020 – S’ha publicat l‘Ordre SND/399/2020, de 9 de maig, per a la flexibilització de determinades restriccions en àmbit nacional, establertes per la declaració de l’estat d’alarma, en aplicació de la fase 1 del Pla per a la transició cap a una nova normalitat, de la qual us recomanem la lectura d’aquests punts
Article 4: mesures d’higiene i/o prevenció per al personal treballador dels sectors actius
Article 7: llibertat de circulació en l’àmbit de la regió sanitària en la qual es resideix
Articles 10-14: condicions per a la reobertura al públic d’establiments i locals comercials minoristes i de prestació de serveis
Articles 15-16: condicions per a la reobertura al públic de terrasses dels establiments d’hostaleria i restauració
Articles 41-43: condicions en què s’ha de desenvolupar l’activitat esportiva i manteniment de la prohibició de caça i pesca esportiva
Articles 44-46: condicions d’obertura al públic d’hotels i establiments turístics
Article 47: condicions per al desenvolupament de les activitats de turisme esportiu i de natura
També s’ha publicat una nova versió adaptada a la fase 1 de les Preguntes sobre restriccions d’activitats per la COVID-19 a Catalunya i un recull de cartells informatius per penjar-los al vostre establiment
Atenció al client en locals comercials i de prestació de serveis
- Si en la fase 0 els clients només podien recollir comandes amb cita prèvia, en la fase I els locals poden obrir les seves portes al públic en general però només amb un 30% de l’aforament (si no n’esteu segurs de l’aforament del vostre local consulteu amb un enginyer o arquitecte tècnic)
- A més, caldrà garantir la distància de seguretat intepersonal de 2 metres entre els clients i entre aquests i el personal
- Caldrà establir un horari d’atenció amb servei prioritari per a majors de 65 anys (tot i que en poblacions <5000 habitants no hi ha franges horàries, com a referència aquest sector de població té assignades les franges de 10 a 12 del matí i de 7 a 8 de la tarda)
- El temps de permanència als locals serà l’estrictament necessari per a realitzar les compres o rebre la prestació del servei
- Als establiments que tinguin zona d’autoservei els clients no podran manipular directament els productes, servei que haurà de prestar un treballador de l’establiment
- Es mantenen les condicions d’higiene i seguretat indicades a la fase 0 del confinament; no es permet la utilització dels lavabos dels locals comercials excepte en cas d’estricta necessitat, i es desinfectaran després de cada ús
Condicions per a la reobertura de terrasses dels establiments d’hostaleria i restauració
- En aquesta fase no es permet la consumició a l’interior dels establiments d’hostaleria i restauració, als quals només es podrà accedir en aquells que continuïn servint menjar a domicili amb comanda prèvia per telèfon o mitjans telemàtics en les condicions ja establertes a la fase 0
- S’autoritza la reobertura al públic de les terrasses amb una ocupació del 50% respecte a la que tinguin concedida per llicència municipal – els establiments que així ho dessitgin poden demanar per mitjans telemàtics ampliació de la llicència d’ocupació de via pública que l’Ajuntament valorarà oportunament –
- En aquesta ocupació caldrà garantir la distància de seguretat de 2 metres entre taules o grups de taules, en què podran seure fins un màxim de 10 persones mantenint entre ells les distàncies de seguretat
- Els establiments amb terrassa oberta hauran de netejar i desinfectar taules, cadires i qualsevol superfície de contacte entre usuaris; es prioritzarà l’ús de materials d’un sol ús i s’hauran de posar a disposició del públic gels hidroalcohòlics amb activitat virucida
- S’evitarà l’ús de cartes de menú, optant en canvi per pissarres, cartelleria o informació per mitjans electrònics
- No es podran utilitzar productes d’autoservei com tovalloners, vinagreres, olieres i similars, prioritzant la utilització de subministrament monodosi
- Els lavabos només es podran utilitzar per un client a la vegada, i s’hauran de netejar i desinfectar com a mínim sis vegades al dia
- Es mantindran les mesures de seguretat i higiene per al personal treballador indicades a la fase 0 del confinament
Flexibilització de les mesures de distanciament social
- S’autoritzen les reunions amb un màxim de 10 persones, respectant les mesures de seguretat i higiene de prevenció de contagis i la distància de seguretat interpersonal
- Es permet l´ús compartit de vehicles privats limitat a un conductor i un ocupant, que haurà d’anar a la part trasera del vehicle; en el cas de residents a la mateixa vivenda no hi ha límit de places més enllà de les pròpies del vehicle
A dia d’avui aquestes mesures són provisionals amb la informació de què disposem, consulteu informació actualitzada a les següents fonts:
- Pla per a la Transició cap a una nova normalitat
- Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme
- Departament d’Empresa i Coneixement
- Portal informatiu coronavirus de la Generalitat de Catalunya
- Guia de bones pràctiques i protocols per a l’activitat en establiments comercials
- Xarxes socials @emergenciescat / @salutcat / @empresacat
0 Comentaris