Inauguració de l’Escola Àngel Serafí Casanovas i Pujol

El darrer divendres 13 de febrer de 2015 va tenir lloc a Sort l’acte oficial d’inauguració de l’Escola Àngel Serafí Casanovas i Pujol de Sort, que va comptar amb la presència del Molt Honorable President de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, i la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, que van acompanyar a l’alcalde de Sort, Llàtzer Sibís.

Aquesta actuació, que ha comptat amb un pressupost de 4.539.155,22 € (vegeu enllaç) ha consistit en l’ampliació i reforma de les instal·lacions existents de l’Escola Àngel Serafí Casanovas i Pujol, que va obrir l’any 1977 , amb la creació de 6 aules i aules específiques per a la realització d’activitats, despatxos, gimnàs i un nou menjador, que han fet possible l’ampliació a dues línies que al seu torn permeten atendre fins a 260 alumnes provinents dels municipis de Sort, Soriguera i el Baix Pallars.

D’aquesta manera a les noves instal·lacions de l’Escola Àngel Serafí Casanovas es pot desenvolupar tot el programa establert a les prescripcions del Departament d’Ensenyament mitjançant la reutilització i per tant l’adaptació de les instal·lacions actuals a una part de l’edifici principal, ubicat al carrer Sant Ot de Sort, i afegint uns volums edificatoris a l’ala nord (aules de suport) i a l’ala sud (aules d’ensenyament infantil). A més, com dèiem, s’ha creat un gimnàs/sala polivalent a la planta superior, un nou menjador i cuina a la planta primera i una nova biblioteca escolar a la planta inferior, amb accès independent des del carrer.

En el marc de la visita, el MHP Artur Mas va declarar que aquesta actuació és una mostra que el Govern està intentant «prioritzar en tot moment les inversions en l’àmbit de l’ensenyament» i va fer notar que l’Escola Àngel Serafí Casanovas «és un bon referent de com ha de funcionar una escola en un país com el nostre al segle XXI» pels resultats i rendiments obtinguts (consulteu nota de premsa oficial).

També va destacar que l’Escola Àngel Serafí Casanovas de Sort «està clarament per sobre de la mitjana del territori de Lleida i per sobre del conjunt de Catalunya», especialment pels bons resultats en el coneixement d’idiomes estrangers.

L’acte d’inauguració formal va comptar amb la presència dels anteriors alcaldes del municipi (Ramon Rafel, Antoni Comes i Agustí López) i una nodrida presència de membres de la comunitat educativa que al llarg dels anys ha prestat els seus serveis a les instal·lacions del centre, amb gairebé 40 anys d’història.

Aprofitant les dates de Carnaval, i en el marc de la campanya #salvemlapassa impulsada per l’Associació Cultural de Joves de Sort Els Esmolets, es va dur a terme una exhibició d’aquesta dansa tradicional del nostre municipi en el pati del col·legi amb la participació dels alumnes de l’Escola.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top