Inauguració de l’aula de cuina “El LEADER gastronòmic”

LEADER-logo-slideshowEl dimarts 8 de març s’ha inaugurat a Sort una nova aula de cuina oberta a tot el Pallars Sobirà. Aquest espai equipat amb una cuina professional completa i una zona de formació ha estat promogut pel Consorci LEADER Pirineu Occidental com a projecte propi amb el nom de L’aula de cuina: El LEADER gastronòmic amb un ajut del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya (DARP). El projecte ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sort i l’Escola de Piragüisme, que ha convingut a compartir l’espai que s’ha rehabilitat per tal de millorar la infraestructura i donar suport a aquest projecte.

Amb aquesta aula, la comarca disposa d’un equipament com el que ja tenen el Pallars Jussà i l’Alta Ribagorça, on es preveu dur a terme activitats formatives, jornades i demostracions, entre altres, dirigits tant al sector professional de restauradors com a altres tipus de públic.

El sector de restauradors ja fa temps que demanava un equipament com aquest i alguns restauradors consideren que un espai formatiu així pot servir per dinamitzar la gastronomia local i també per reactivar les activitats de la Xicoia (l’associació de restauradors del Pallars Sobirà), així com per fomentar l’experimentació culinària.

logo-xicoiaL’acte ha estat presentat per l’alcalde de Sort, el senyor Raimon Monterde, i el president del Consorci LEADER Pirineu Occidental, el senyor Joan Ubach Isanta, i ha estat inaugurat pel senyor Oriol Anson Fradera, Director General de Desenvolupament Rural del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació. El senyor Mariano Gonzalvo, professor de cuina i especialista en gastronomia, i el senyor Jaume Mora, vicepresident de l’Associació Gastronòmica La Xicoia, també han participat en l’acte agraint a totes les entitats públiques i privades, així com també als particulars que han fet possible la posada en marxa d’aquest projecte.

Després de la inauguració, que ha comptat amb una setantena d’assistents, l’Associació Gastronòmica La Xicoia ha ofert un aperitiu a base de productes agroalimentaris locals, que ha estat servit amb el suport voluntari dels alumnes del Programa de Formació i Inserció en Hoteleria i Restauració, que s’està duent a terme a Sort des de principis de gener.

El pressupost total del projecte és de 54.450 €, dels quals 45.000 € han estat finançats pel Consorci LEADER Pirineu Occidental mitjançant un ajut del Departament d’Agricultura, i per la seva part l’Ajuntament de Sort ha assumit els 9.450 € restants corresponents al 21% d’IVA. El consistori també ha aportat recursos propis per a la realització de les obres de rehabilitació de l’espai.

La gestió i dinamització de l’aula recaurà en el Consorci LEADER Pirineu Occidental, però comptarà amb la total implicació i col·laboració de l’Ajuntament de Sort, que ha apostat per aquest projecte com una iniciativa a la qual cal donar suport i empenta, i de l’equip gestor de l’Escola de Piragüisme. No podem oblidar que la gastronomia és una important via de dinamització socioeconòmica al Pallars Sobirà, incidint no només en la restauració sinó també directament en el turisme i els propis agroproductors locals.

0 Comentaris

Encara no hi ha cap comentari

Fer un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Back to top
Skip to content
Aneu a la barra d'eines