Huyendo del Holocausto

holocausto-mailchimpPresentació del llibre

Huyendo del Holocausto
Judíos evadidos del nazismo
a través del Pirineo de Lleida

de Josep Calvet

A càrrec de:
Il·lm. Sr. Llàtzer Sibís, alcalde de Sort i
president del Consell Comarcal
Sra. Carme Maria Marugan, directora de
l’Arxiu Comarcal del Pallars Sobirà
Sr. Josep Calvet, autor del llibre
Sr. Lluís Pagès, editor

Dissabte 14 de març a les 6 de la tarda
A l’Arxiu Comarcal del Pallars Sobirà
c/Joaquim Sostres, s/n · Sort

El llibre

El poble jueu va ser objecte d’una persecució cruel a l’Europa ocupada pels nazis durant la Segona Guerra Mundial. Tot i això, milers de jueus van aconseguir fugir de la barbàrie travessant els Pirineus en direcció a Espanya. La Península Ibèrica es va convertir en la principal via de fugida, tot i que la majoria dels evadits van haver de fer front a nombroses dificultats a causa de l’orografia, la climatologia i l’estricta vigilència exercida a una banda i altra de la frontera. Centenars de persones van arribar a la província de Lleida per posteriorment dirigir-se a Amèrica o al protectorat britànic de Palestina. Aquest llibre s’endinsa en un episodi desconegut de la nostra història recent i per això recorre als escenaris del pas dels refugiats, descobreix les persones que els van prestar ajuda i reconstrueix les històries personals i familiars de desenes de jueus que es van veure atrapats pel terror i la destrucció que va significar l’Holocaust.
+info Editorial Milenio · consulteu-ne un fragment (pdf)

L’autor

josep calvetJosep Calvet Bellera (La Pobla de Segur, 1965). Doctor en Història per la Universitat de Lleida. És autor del primer anàlisi global sobre l’arribada a Espanya de refugiats de la Segona Guerra Mundial (Las montañas de la libertad, 2010). Coautor d’una investigació sobre les xarxes d’informació i evasió aliades (La Batalla del Pirineu: xarxes d’informació i d’evasió aliades al Pallars Sobirà, a l’Alt Urgell i Andorra durant la Segona Guerra Mundial, 2011). Els seus darrers treballs es centren en la reconstrucció de les evasions protagonitzades pels evadits jueus.

Organitzen: Ajuntament de Sort · Consell Comarcal del Pallars Sobirà · Arxiu Comarcal del Pallars Sobirà · Editorial Milenio
Per més informació: Presó-Museu del Camí de la Llibertat

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top