Festival de Música Antiga dels Pirineus 2015

femap_2015_logo5a edició del Festival de
Música Antiga dels Pirineus
del 3 de juliol al 5 d’agost de 2015

Arriba la cinquena edició del Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP), un festival d’estiu únic que combina natura, romànic, gastronomia i música antiga en un entorn incomparable. Aquest estiu vine, viu i escolta els Pirineus!
Vint-i-sis municipis pirinencs, enguany també de la banda francesa dels Pirineus, presenten entre el 3 de juliol i el 30 d’agost 45 concerts, 3 passejos musicals i 6 sessions Gastrofilm, una de les quals tindrà l’Oficina de Turisme de Sort com a escenari, a més dels 3 concerts de què podreu gaudir a Sort, Llessui i Bernui.
El Festival de Música Antiga dels Pirineus és una manifestació musical extraordinària, un festival dedicat a la música antiga, les fronteres temporals de la qual s’estenen des de l’Edat Mitjana fins a mitjans del segle XVIII.
Tota la informació a www.femap.cat · i també Packs Turístics! (+info)

Llessui · 24/07/2015, 22.00 h (+info)
Trença Ensemble i Aina Martín
Concert A l’ombra del Duomo de Florència
a l’Església de Sant Julià de la Torre

femap_2015_01L’eclosió de la música del Trecento italià coincideix en el temps i en l’espai amb la construcció d’una de les joies arquitectòniques del renaixement europeu: el Duomo de Florència (1296-1436). A través de la interpretació d’obres de Francesco Landini, i de Paolo, Andrea i Lorenzo de Firenze, la polifacètica soprano Aina Martín i els components de Trença Ensemble ens transporten a la Itàlia renaixentista, dibuixant-nos així el panorama musical de la Florència del Trecento i fent-nos descobrir com sonaven totes aquestes melodies escrites a l’ombra de la catedral.
Entrada: de 10 € a 16 € (+info i venda on-line)

Sort · 27/07/2015, 22.00 h
Sessió Gastrofilm amb Tros de Sort i el Celler Batlliu de Sort
a l’Oficina de Turisme de Sort

Una delicada joia cinematogràfica que ens convida a reflexionar sobre l’art, la música i l’amor. Íntimes vetllades de bon cinema a la fresca maridades amb degustacions de productes locals. Benvinguts al Gastrofilm!
Entrada: de 4 € a 6 € (+info i venda on-line)

Sort · 06/08/2015,  22.00 h (+info)
La Xantria i Jordi Domènech
Concert El Cant de la Sibil·la
a l’Església de Sant Feliu

femap_2015_02La veu del prestigiós contratenor Jordi Domènech, acompanyat pel cor La Xantria, ens desvela el misteri del Cant de la Sibil·la, un drama litúrgic que narra de forma cruent la fi del món. Aquest ritual pagà, que es remunta a l’antiga Grècia, es va representar durant segles la nit de Nadal, abans de la Missa del Gall, fins a la seva prohibició al Concili de Trento. La tradició mil·lenària, però, s’ha mantingut en alguns indrets del país com ara Mallorca o l’Alguer, on el cant es conserva encara avui en dia gràcies a la transmissió oral. Durant el concert, s’interpretaran també les profecies de la Sibil·la del polifonista del Renaixement, Orlando di Lasso.
Entrada: de 13 € a 20 € (+info i venda on-line)

Bernui · 17/08/2015, 22.00 h 
Tasto Solo
Concert Keyes & Musyks
a l’Era de Bringué

femap_2015_03Guanyadors de premis internacionals i reconeguts especialistes del repertori medieval, Tasto Solo ens dibuixaran el paisatge musical de l’Anglaterra de la dinastia dels Tudor. Un repertori fascinant i carregat de virtuosisme que es centra en els instruments de teclat gòtics. Suggerents melodies d’aspecte popular es barregen amb rics i refinats contrapunts generant un estil únic, l’anomenat estil anglès, que els intèrprets de Tasto Solo ens acostaran en aquests concerts on les màgiques sonoritats d’aquests inusuals instruments ens seduiran des de la primera nota fins a la última.
Entrada: de 10 € a 16 € (+info i venda on-line)

0 Comentaris

Encara no hi ha cap comentari

Fer un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Back to top
Skip to content