Festival de Música Antiga dels Pirineus · FeMAP 2014

femap-2014-02Durant els darrers anys, una vintena de localitats del Pirineu, entre les quals Sort i altres municipis del Pallars Sobirà, participen en una manifestació musical extraordinària: un Festival dedicat a la Música antiga (FeMAP), les fronteres temporals de la qual s’estenen des de l’Edat Mitjana fins a mitjans del segle XVIII.

Una possible forma de definir el FeMAP seria dient que es tracta d’una mostra itinerant que, en lloc d’exhibir peces d’art estàtiques, el que exhibeix són peces de naturalesa efímera que transcorren en el temps. Per tal de poder existir, aquestes necessiten algú – l’intèrpret – i alguna cosa – l’instrument musical – que les faci possible, i sense els quals la música està mancada d’existència física, encara que una bona part es guardi per escrit.

(Fragment del text de presentació de Maricarmen Gómez Muntané, UAB)

ACTUALITZAT : consulteu el recull de premsa 2014

Dissabte 5 de juliol · 21.30 h, Era del Celler Batlliu de Sort
Maridatges de pel·lícula

El Festival de Música Antiga dels Pirineus ens proposa revisionar un dels films més sensibles de les darreres dècades. Una pel·lícula d’Alain Corneau ambientada a la França del segle XVII, amb magnífica banda sonora original de Jordi Savall, que narra la història del mestre de viola de gamba Monsieur de Sainte-Colombe i la seva relaació amb el jove Marín Marais, un aprenent de músic de la cort de Lluís XIV.
Una delicada joia cinematogràfica que ens convida a reflexionar sobre l’art, la música i l’amor. Íntimes vetllades de bon cinema a la fresca maridades amb degustacions de productes locals.
Benvinguts al FeMAP Cinema!
Amb la col·laboració del Celler Batlliu de Sort i la formatgeria Tros de Sort

martamanuelDivendres 18 de juliol · 22.00 h, Església de Sant Esteve (Sorre)
Marta Infante i Manuel Vilas: Ausente de tus ojos

Marta Infante i Manuel Vilas ens proposen un viatge musical pel sud de l’Europa del barroc. El repertori d’aquest concert ens parla de la trobada entre música sacra i profana a Itàlia i a Espanya, dues penínsules mediterrànies en permanent contacte especialment durant el segle XVII. Les sinergies i intercanvis entre ambdós territoris foren constants, especialment en els àmbits polític i cultural. No obstant això, la música d’aquests dos països mostra com, malgrat el diàleg, tots dos territoris van saber conservar un estil propi. Personalitats musicals contrastades que es manifesten en l’obra de músics com Francesc Valls, Giuli Caccini, Fernández de Huete o Tarquinio Merula.
Amb la col·laboració de l’Associació de Veïns de Sorre

Dissabte 9 d’agost · 22.00 h, Era de Bringué (Bernui)
Ensemble Música Antiga Girona

Des de l’any 2000, l’ensemble Música Antiga Girona duu a terme una valuosíssima tasca de recuperació i divulgació dels tresors conservats a l’arxiu musical de la Catedral de Girona. Part de les obres de Josep Gaz (1690-1713) i Manuel Gònima (1735-1774), dos compositors poc coneguts del barroc català i mestres de capella d’aquesta catedral, es conserven al seu arxiu. Gaz és un dels compositors més importants de l’etapa de plenitud del barroc català. La seva música s’obre als influxos napolitans arribats per via marítima a Barcelona. L’obra de Gònima, tampoc aliena a les novetats musicals arribades d’Itàlia, busquen l’equilibri i defuig el virtuosisme característic del barroc.
Amb la col·laboració de l’Associació de Veïns de Bernui

1392710940Dimecres 20 d’agost · 22.00 h, Església de Sant Feliu (Sort)
Concert de clausura del FeMAP amb Jordi Savall: La viola cèltica
ENTRADES EXHAURIDES!!!

Jordi Savall revisita la música tradicional d’Irlanda i Escòcia en aquest projecte a cavall entre la música antiga i les anomenades «músiques del món». Acompanyat d’Andrew Lawrence-King a l’arpa barroca i de Frank McGuire al bodhran, el mestre Jordi Savall presentarà la seva personal visió del repertori celta, una visió innovadora alhora que respectuosa amb el context històric. La recuperació d’aquestes bellíssimes melodies tradicionals és una mostra més de la inestimable tasca del violagambista català per redescobrir i revalorar repertoris tan específics com universals de les música d’Europa, de la Mediterrània i del món sencer.
Amb la col·laboració de la Parròquia de Sant Feliu

Més informació: Festival de Música Antiga dels Pirineus · www.femap.cat
Entrades a la venda a l’Oficina de Turisme del Pallars Sobirà i a femap.cat
Packs turístics a la venda a packsturisticsfemap.cat

0 Comentaris

Encara no hi ha cap comentari

Fer un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Back to top
Skip to content