FeMAP 2019 – Concert de La Grande Chapelle

LA GRANDE CHAPELLE
El Parnàs espanyol de madrigals i villancicos

SORT, divendres 12 de juliol – 10 nit (22.00h)
a l’Església de Sant Feliu

Programa
Obres de P. Ruimonte, P. Cornet i P. Philips

Venda anticipada a la pàgina web femap.cat / Oficina Comarcal de Turisme / Oficines de Correos / i a taquilla el mateix dia del concert – Visita guiada inclosa en el preu de l’entrada: Una altra Sort, recorregut pel nucli antic i el centre comercial tradicional per conèixer els origens i els indrets més destacats de Sort (sortida a les 16.30h de la Presó-Museu del Camí de la Llibertat)

LA GRANDE CHAPELLE

La Grande Chapelle és un conjunt vocal i instrumental de música antiga amb vocació europea, el principal objectiu del qual és realitzar una nova lectura de les grans obres vocals espanyoles dels segles XVI a XVIII, amb especial predilecció per la producció policoral del Barroc. Al mateix temps, té el propòsit de contribuir a la tasca urgent de recuperació del repertori musical hispà.

El programa d’aquest concert inclou una selecció de madrigals i villancicos de l’esplèndid Parnàs espanyol (1614) interpretats en formació de cambra, que representa una fita en la història de la música hispana. L’obra és fruit de l’aragonès Pedro Ruimonte, el qual intenta reconstruir el paisatge sonor de la capella i de la cambra dels arxiducs Albert i Isabel Clara Eugènia de la cort de Brussel·les del segle XVII. La Grande Chapelle ens mostra un programa caracteritzat per la varietat d’estils i gèneres i un esperit innovador.

FeMAP – FESTIVAL DE MÚSICA ANTIGA DELS PIRINEUS

Enguany el Festival de Música Antiga dels Pirineus arriba a la novena edició, amb la implicació de 37 municipis repartits per les comarques de l’Alta Cerdanya, la Baixa Cerdanya, l’Alt Urgell, el Berguedà, el Ripollès, el Solsonès, la Val d’Aran, l’Alta Ribagorça, el Pallars Jussà i el Pallars Sobirà, a més a més dels concerts que es realitzen al Principat d’Andorra i a França, concretament a la comarca del Rosselló.

D’aquesta manera el FeMAP continua consolidant-se com el festival més extens en l’àmbit de la música antiga de tot Europa, apostant per concerts i músics d’alta qualitat combinats juntament amb patrimoni i turisme oferint al públic visites guiades, degustacions o activitats culturals. A més, el festival segueix apostant per apropar la cultura als col·lectius en risc d’exclusió social o amb problemes de mobilitat a través del FeMAP Social.

 

 

 

 

0 Comentaris

Encara no hi ha cap comentari

Fer un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Back to top
Ves al contingut
Aneu a la barra d'eines