Exposició “La veu de la terra”

LA VEU DE LA TERRA
PALLARS SOBIRÀ · PALLARS JUSSÀ · ALTA RIBAGORÇA
Els escriptors de la comarca parlen
Oberta del 9 al 31 de gener de 2016

Us convidem a la presentació de l’exposició
Dissabte 9 de gener, a 2/4 de 6 de la tarda (17.30 h)
a la Sala d’Actes Hug Roger III de l’Oficina de Turisme del Pallars Sobirà
Camí de la Cabanera, 2 – Tel. 973 621 002 (plànol)

Hi intervindran:

Josep Borrell, director dels Serveis Territorials del Departament de Cultura
Llàtzer Sibís, president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà
Raimon Monterde, alcalde de Sort

L’acte també comptarà amb la participació d’Oriol Riart, autor de l’àudiovisual que acompanya l’exposició.

Organitzen: Departament de Cultura · Diputació de Lleida · Institut d’Estudis Ilerdencs · Consell Comarcal del Pallars Sobirà · Ajuntament de Sort

Exposició “La veu de la terra”

Sota la denominació La veu de la terra el Departament de Cultura va posar en marxa, fa dos anys, una iniciativa que té per objectiu recordar els grans noms de les lletres a les nostres comarques i, de passada, posar de relleu la importància i la projecció d’altres veus sovint encara no prou conegudes pel gran públic.

L’exposició mostra la trajectòria de quinze autors de les comarques del Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i l’Alta Ribagorça. Els escriptors i les escriptores s’han seleccionat entre una llarga llista d’autors vinculats a les tres comarques de muntanya, tenint en compte la qualitat, la singularitat de la seva obra i el seu arrelament al territori.

expo-veu-terraLa mostra inclou des d’autors consagrats i traduïts a diverses llengües fins a escriptors coneguts encara només a nivell local, en un intent de dibuixar un panorama literari que s’adigui a la realitat literària i a la bellesa i diversitat del paisatge creatiu propi de cadascuna de les comarques.

L’exposició s’estructura en quinze lones, cadascuna de les quals està dedicada a un dels escriptors antologats. A més a més, inclou un plafó en el qual hi consten els noms d’altres autors i autores pallaresos i ribagorçans i també un vídeo guionat a partir d’alguns dels textos seleccionats.

20160107_135732Els autors que s’han escollit per a aquesta edició, i als quals es dedica un plafó individual, són: Maria Barbal, mossèn Antoni Navarro, Pep Coll, Helena Creus, Núria Garcia Quera, Xavier Macià, Sebastià Pons, Concepció G. Maluquer, Ramon Violant, Meritxell Nus, Joan Lluís, Llorenç Sánchez Vilanova, Maria Dolors Millat, Joan Subirana i Joaquim Barbal.

L’exposició és una producció conjunta dels Serveis Territorials del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya a Lleida i de la Fundació Pública Institut d’Estudis Ilerdencs de la Diputació de la Lleida.

++ Descarregueu el llibret informatiu de l’exposició (pdf) ++

Crònica gràfica de la inauguració de l’exposició

0 Comentaris

Encara no hi ha cap comentari

Fer un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top
Skip to content