Sortida d’etapa de la Volta Ciclista a Catalunya des de Sort

This event has ended

La Volta Ciclista a Catalunya 2024 comptarà per primer cop en la història amb una sortida d’etapa (etapa 4) des de Sort el 21 de març, la capital del Pallars Sobirà. D’aquesta manera, la cursa ciclista catalana, que disputarà la seva 103a edició del 18 al 24 de març, retorna a Sort després de que l’any 1976 hi celebrés una arribada d’etapa en l’edició 56 de la cursa amb triomf d’una llegenda del ciclisme, el belga Roger de Vlaeminck.

Informació sobre l’afectació durant els dies 20 i 21 de març a la població.

Mapa amb els carrets afectats amb la prohibició d’estacionament
els dies 20 i 21 de març

La Volta té prevista l’arribada de la 3a etapa a Portainé el dimecres 20, i durant la tarda del 20 i el matí del dia 21 Sort es veurà afectat per l’acollida dels equips que s’allotjaran en diferents hotels de Sort i rodalies. Aquesta afectació comportarà la reserva d’aparcaments a diferents carrers del nucli de Sort, per aquest motiu es prohibeix l’estacionament des del dimecres 20 de Març a partir de les 08:00h fins dijous 21 de Març a les 15:00h, als següents carrers:

  • Av./ Comtes del Pallars.
  • C/. Dr. Carles Pou i Aleu.
  • Av./ Diputació.
  • Camí de la Cabanera.

Veure mapa al costat

La Volta Ciclista a Catalunya torna a Sort

L’any 1976, la Volta a Catalunya ja havia estat present a la capital del Pallars Sobirà, amb una etapa amb inici a Almacelles i final a Sort amb victòria del belga Roger de Vlaeminck, una autèntica llegenda del ciclisme, amb quatre triomfs a la París -Roubaix i un dels tres únics ciclistes amb triomfs als cinc monuments.

“El Consell Comarcal del Pallars Sobirà i l’Ajuntament de Sort consideren molt important que la 103a edició de la Volta Ciclista a Catalunya transiti pel seu territori i que hi hagi una sortida d’etapa a Sort, ja que reforça l’aposta que s’està fent des del Consell per l’esport de la bicicleta, amb el projecte Bike-Natura-Aventura Pallars Sobirà, amb 2,3 milions d’euros d’inversió provinents dels fons Next Generation de la Unió Europea, per impulsar un projecte de cicloturisme. Aquest projecte aposta per la creació, estructuració, ordenació i promoció del producte turístic relacionat amb la bicicleta en totes les seves modalitats, amb l’objectiu de desestacionalitzar l’oferta turística i que durant tot l’any es puguin dur a terme activitats sostenibles al voltant de la bicicleta per als visitants del Pallars Sobirà”, ha manifestat el president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Carles Isús.

“És un honor per la Volta tancar una sortida d’etapa inèdita des de Sort. L’alta muntanya és un dels segells que més identifiquen la Volta a Catalunya, i comptar amb la complicitat del Pallars Sobirà ens ajudarà a gaudir d’unes etapes de gran atractiu esportiu i paisatgístic”, ha apuntat Rubèn Peris, president de la Volta Ciclista a Catalunya Associació Esportiva.

D’aquesta manera, Sort podrà gaudir amb l’espectacle i la infraestructura que comporta un esdeveniment com la Volta Ciclista a Catalunya, una cursa ciclista per etapes del calendari UCI World Tour, el més prestigiós del calendari internacional. La Volta compta amb la participació assegurada dels 25 millors equips ciclistes del món, a banda d’una difusió mediàtica d’alt impacte que apropa les imatges de la cursa per televisió a 190 països i fins als cinc continents, a través a 33 difusors internacionals.

Els millors ciclistes del món buscaran prendre el relleu de l’últim vencedor, l’eslovè Primoz Roglic, en un recorregut que començarà des de Sant Feliu de Guíxols i que comptarà amb tres arribades de muntanya a Port Ainé, Vallter i Queralt. 

Fotografia: Roger de Vlaeminck, vencedor en l’únic precedent de la Volta a Sort com a arribada d’etapa. (Arxiu Volta).

TEXT COMPLET A: https://www.voltacatalunya.cat/ca/not%C3%ADcies/2023/sort-i-el-pallars-sobira-acolliran-una-sortida-detapa-de-la-volta-2024/1082

Back to top
Skip to content