Lo País dels Pirineus

cartell de l'activitat amb gravat antic de peixos, sirenes i ocells

This event has ended

Projecció de la representació d’un espectacle audiovisual i teatral en pallarès que a partir del Setge d’Olp fa ficció de la història des que va néixer Hug Roger III el 1435 fins al 2012,

Farem córrer la imaginació i somiarem el país que podria haver estat.

LO PAÍS DELS PIRINEUS
Festes del Setge d’Olp – Guerra del Pallars (1484-1487)

Amb la projecció en vídeo de la col·laboració especial d’Agnès Marquès (presentadora de TV3) i Francesc Orella (actor d’origen pallarès especialment conegut per Merlí) gravada originalment l’any 2012

Entrada gratuïta

Rememorant les Festes del Setge d’Olp

La follia consisteix a fer la mateixa cosa una vegada i una altra i esperar resultats diferents. Es diu que és una frase d’Einstein, ves per on.

A això se li’n podria dir rememorar, i ara que l’any passat vam donar per acabades les Festes del Setge d’Olp ens dediquem a recordar-les.

Corria l’any 2012, en fa deu. Eren encara les V Festes del Setge d’Olp de les XIV que se’n van fer. Com a actors segurament tots plegats vam aprendre alguna cosa més. No en va les Festes del Setge d’Olp a més de recuperar la història que com a pallaresos ens pertany, van ser un excel·lent taller d’aprenentatge teatral. Trenta-tres n’hi hem circulat durant tots aquests anys.

Però si rememorem les Festes amb Lo País dels Pirineus és perquè a més a més de què és una ucronia en què es desenvolupa un fet històric de manera alternativa com si hagués tingut lloc realment: el Pallars independent ajuntat amb Andorra després que Napoleó Bonaparte convertís el Pallars, Andorra i el Pirineu en un departament francès anomenat Segre.

I tot això amb una gran producció videogràfica de Joan Saeta i amb l’Agnès Marquès fent de presentadora i locutora a la part moderna i el gran actor Francesc Orella acostant-nos a l’edat medieval fent d’escrivà.

I projectat a la pantalla del cinema Els Til·lers de Sort es veurà diferent que no al llençol mogut pel vent dels dies de l’espectacle a l’aire lliure. Us hi esperem el dissabte dia 13 a les 8 de la tarda.

I el diumenge dia 14 a les 5 de la tarda a l’espai “Silo” de Vilamur dins del Terra Roia Arts Festival projectarem El retorn d’Hug Roger, representada cinc anys més tard, amb la incorporació de la nova fornada d’actors i actrius i amb les Festes convertides en teatre musical.

Text de Josep de Moner

Back to top
Skip to content