Jornada Tècnica: Cooperar per la transformació i la venda directa: experiències del sector carni del Pirineu
This event has ended
-
Data
4 novembre 2022
-
Hora
10:00 - 13:00
El tancament del cicle de producció càrnica és un dels grans reptes de la sobirania alimentària i de la viabilitat econòmica de la pagesia de muntanya del Pallars Sobirà. La Sala de Desfer de l’Escorxador de Sort representa una oportunitat però també un repte col·lectiu que implica a pagesia, institucions públiques i cooperativisme.
Coneixerem experiències de col·lectives d’altres valls del Pirineu i també sentirem les veus d’aquells pagesos pallaresos que han tirat endavant les seves propostes de tranformació i comercialització a nivell individual. Coneixerem les seves experiències, els aprenentatges fets en aquests anys i els seus reptes de futur.
PRESENTACIÓ EXPERIÈNCIES:
10.15 h – Gerard Martínez de Ramaders d’Andorra (Andorra)
10.45h – Vivero de empresas agroalimentarias de ADECUARA (La Jacetania) – online
11.15h – (30′) Pausa café
TAULA RODONA amb la participació de:
- Ramaders d’Andorra (Andorra)
- Ternera del Valle de Aísa (Aísa, Jacetania)
- SAT Aprop – El Nostre Corder (Balaguer)
- Jaume Montanuy, Casa Batlle d’Estorm (Pallars Jussà)
- Albert de Moner, Casa Beta de Pujalt (Pallars Sobirà)
Dinamitza: Eva Tarragona, Montanyanes
Organitzen: Institut pel Desenvolupament de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA), Ateneu Cooperatiu de l’Alt Pirineu i Aran (ACAPA), Al Teu Gust , Ajuntament de Tremp, Ajuntament de Sort i Consell Comarcal del Pallars Sobirà
