Jornada Tècnica: Cooperar per la transformació i la venda directa: experiències del sector carni del Pirineu

El tancament del cicle de producció càrnica és un dels grans reptes de la sobirania alimentària i de la viabilitat econòmica de la pagesia de muntanya del Pallars Sobirà. La Sala de Desfer de l’Escorxador de Sort representa una oportunitat però també un repte col·lectiu que implica a pagesia, institucions públiques i cooperativisme.

Coneixerem experiències de col·lectives d’altres valls del Pirineu i també sentirem les veus d’aquells pagesos pallaresos que han tirat endavant les seves propostes de tranformació i comercialització a nivell individual. Coneixerem les seves experiències, els aprenentatges fets en aquests anys i els seus reptes de futur.

PRESENTACIÓ EXPERIÈNCIES:

10.15 h – Gerard Martínez i Jordi Fabra de Ramaders d’Andorra (Andorra)

10.45h – Vivero de empresas agroalimentarias de ADECUARA i Ternera del Valle de Aísa (La Jacetania) – online

11.15h – (30′) Pausa café

TAULA RODONA amb la participació de:

  • Ramaders d’Andorra (Andorra)
  • ADECUARA (Jacetania-Alto Gállego)
  • Ternera del Valle de Aísa (Aísa, Jacetania)
  • El Nostre Corder (Balaguer)
  • Ramader local oví
  • Ramader local boví

Dinamitza: Laia Batalla – Escola de Pastors de Catalunya

Organitzen: Institut pel Desenvolupament de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA), Ateneu Cooperatiu de l’Alt Pirineu i Aran (ACAPA), Al Teu Gust , Ajuntament de Tremp, Ajuntament de Sort i Consell Comarcal del Pallars Sobirà

Back to top
Skip to content