El Doc del mes de gener: ALLÒ QUE NO ET MATA…

Cartell doc del mes de gener 2021 Allo que no et mata...

This event has ended

El doc del mes de gener a Sort ALLÒ QUE NO ET MATA… de la directora Alexe Poukine, Bèlgica, 2019, 84 min. VO en francès, subtitulada en català.

Podrem veure el documental del mes de desembre de Sort, del 16 al 30 de gener online de forma gratuïta. Us podeu inscriure omplint el formulari. Una vegada enviat, us arribarà un mail amb l’enllaç i el codi que heu de fer servir:

Vull veure ALLÒ QUE NO ET MATA… 

LA HISTÒRIA:
Amb 19 anys, Ada va ser violada tres vegades en una mateixa setmana per un home que coneixia bé. Una invitació a sopar va desencadenar la primera i ella no es va defensar, però es va cita dues vegades més amb el seu agressor per confrontar-lo i buscar respostes. Una potent i sòbria pel·lícula que trenca el silenci de les violacions en entorns de confiança sense victimitzar a les dones.

La història d’Ada és contada a través de múltiples veus de diferents dones que construeixen el seu relat, la seva versió dels fets i com es va sentir abans, durant i després. Poc a poc, totes les dones d’aquesta pel·lícula es converteixen en les protagonistes de la història d’Ada i també en testimonis de les seves pròpies històries que, per desgràcia, parteixen del mateix punt de partida… Una pel·lícula coral que exposa, des de les dones i sense victimitzar-les, les sensacions contradictòries i les conseqüències després d’una violació o agressió sexual on l’abusador no és ni un desconegut ni un monstre ni un assetjador que actua de nit, a les cantonades o als portals de les cases… i busca comprendre i trobar respostes a les reaccions que aquestes agressions sexuals desencadenen en les dones que no encaixen en el que la opinió pública anomenaria “víctimes correctes”. That Which Does Not Kill no és només la història d’Ada, sinó una contribució més a visibilitzar un fenomen social molt ampli i encara silenciat.

Web: https://docsbarcelona.com/pellicules/allo-que-no-et-mata

LA DIRECTORA

Alexe Poukine, nascuda el 1982, és directora i guionista. Després d’assistir a classes de teatre, va estudiar etnologia, cinema documental i escriptura de guions. Petites Morts, la seva pel·lícula de graduació, ha estat seleccionada en diversos festivals internacionals. El seu primer llargmetratge documental, Dormir, dormir dans les pierres, es va projectar el 2013 en nombrosos festivals. Paral·lelament al rodatge del seu segon documental Sans frapper, està escrivint un llargmetratge de ficció.

Back to top