El doc del mes de febrer: ADVOCATE

This event has ended

Israel, Canadà, Suïssa (2019). 108 minuts.

VO en hebreu, àrab i anglès, subtitulada en català.

Podreu veure el documental del mes de febrer de Sort, del 13 al 27 de febrer ONLINE de forma gratuïta. Us podeu inscriure omplint el formulari que trobareu a continuació, una vegada enviat, us arribarà un mail amb l’enllaç i el codi que heu de fer servir:

Vull veure ADVOCATE

:: La història

Traïdora, advocada del diable… a la lletrada jueva Lea Tsemel l’han anomenat de totes les maneres possibles. Està especialitzada en la defensa de presoners polítics palestins i no té pèls a la llengua amb els seus companys de professió. Accepta els reptes més difícils, com ara representar acusats palestins que han comès, presumptament, delictes de terrorisme o crims contra ciutadans israelians sota la convicció que la repressió que pateix Palestina justifica la seva lluita per alliberar-se.

Un seguiment exhaustiu durant la preparació de les defenses de dos casos concrets, el de l’Ahmad, un nen de 13 anys acusat de participar en un apunyalament d’un noi israelià, i el de l’Israa Jaabis, acusada pels oficials israelians d’un intent frustrat d’atemptat suïcida, ens apropa a la inclassificable i excepcional personalitat de la protagonista. Defensora dels drets humans i amb una energia inesgotable, porta més de cinc dècades denunciant l’estat d’ocupació i repressió que pateixen els palestins i, a la vegada, intentant fer entendre a l’opinió pública que el govern d’Israel és responsable d’aquesta violència.

La història d’un terratrèmol al gremi de l’advocacia a Israel, des d’on Lea Tsemel ens envia un prec i un missatge poderós: “Hauríeu d’intentar entendre’m, perquè soc el futur”. 

:: La directora i el director

Rachel Leah Jones (Estats Units, 1970) és directora i productora de documentals centrats en Israel i Palestina aclamats per la crítica. Va créixer entre Berkeley i Tel Aviv i posseeix una llicenciatura en Estudis de Raça, Classe i Gènere i un màster en Arts de Medi Documental. Els seus treballs com a directora inclouen: 500Dunam On The Moon (2002) per a France Channel 2; Askenaz (2007) per a Israel Canal 8; Targeted Citizen (2010) per a Adalah, el centre legal per als drets de les minories àrabs a Israel; i Gypsy Davy (2012) per a Israel Channel 8 (Sundance 2012). Jones també ha produït pel·lícules per a altres com Wall de Simone Bitton (Canes 2004; Premi Especial de Jurat a Sundance 2005). També ha treballat per a mitjans de comunicació progressistes com el noticiari Democracy Now!

Philippe Bellaiche (França, 1967) director de fotografia guardonat, els treballs del qual inclouen Between Fences (Berlín 2016); Once I Entered A Garden (Roma 2012); Z32 (Venècia 2008); Avenge But One Of My Two Eyes (Cannes 2005) d’Avi Mograbi; The Settlers (Sundance 2016); Hothouse (Menció Especial de Jurat, Sundance 2007) de Shimon Doten; Gypsy Davy (Sundance 2012) de Rachel Leah Jones; The Flat (Tribeca 2012; Premi de l’Acadèmia d’Israel 2011) d’Arnon Goldfinger, entre molts d’altres. És professor de cinematografia i imparteix classes magistrals.

Back to top