Correfoc de Carnaval

Fotografia per a il·lustrar l'esdeveniment del correfoc de carnaval

This event has ended

El  12 de febrer a les 23:00 h… Torna el Correfoc de Carnaval !
Aquest esdeveniment, arrencarà davant l’Ajuntament de Sort, recorrerà tot el Carrer Major i finalitzarà a la Plaça Major.
Els diables i diablesses Lo Peirot de Tremp de Tremp juntament amb les diablesses i diables de  Pont de Suert, i les Baquetes Roies de Pon de Suert, ens faran gaudir d’aquesta tradició de foc.

Cal tenir en compte les mesures de prevenció i seguretat per evitar incidents i desperfectes durant l’acte:

 • PER A COMERCIANTS I RESIDENTS:
  – Retireu del carrer qualsevol obstacle que pugui destorbar el recorregut del correfoc, com, per exemple, els testos amb plantes, les bosses d’escombraries, les taules, les cadires,  etc. Així evitareu accidents.
  – No aparqueu el vostre vehicle en cap zona per on hagi de passar el correfoc, ni en carrers propers al recorregut.
  – No bloquegeu les entrades dels carrers ni escales que serveixin d’evacuació dels participants.
  – En els carrers del recorregut i propers, retireu tots els elements que es puguin cremar dels balcons i terrasses, i protegiu portes i finestres. Recolliu la roba estesa i plegueu els tendals per prevenir que es puguin encendre.
  Tanqueu les portes, les finestres i els balcons i protegiu les obertures per impedir que entrin coets i guspires que podrien causar un incendi.
  – Per més que els assistents al correfoc us demanin aigua per mitigar la calor, no en llenceu. Així evitareu que la pólvora es mulli i exploti o que surti en direcció inesperada en lloc de cremar-se.
 • PER AL PÚBLIC PARTICIPANT:
  – Ni els infants ni més petits, ni els cotxets de nadons, en cap cas han d’estar a primera línia de foc.
  – Tot el públic participant en el correfoc és responsable en primer i únic terme dels accidents que hi puguin succeir.
  – Durant el correfoc hi haurà prevenció del cos de Bombers Voluntaris.
  – En cas d’accident o emergència, aviseu al 112, Mossos d’Esquadra, o als membres de l’organització. Mantingueu la calma i seguiu les indicacions dels serveis d’emergència i l’organització.
  – Per participar en el correfoc cal portar roba de cotó, coll tancat, màniga llarga, mocador de coll, barretina o barret, calçat tancat, consistent i sempre ben cordat. Recomanable: taps a les orelles i ulleres de protecció. L’organització desaconsella participar a tothom qui no pugui complir aquestes mesures de seguretat.

L’Ajuntament no es responsabilitza dels danys que es puguin produir per no haver pres les mesures de protecció aconsellades.

INFORMACIÓ IMPORTANT PER A LES PERSONES QUE SEGUEIXEN EL CORREFOC:
– Informeu-vos bé dels llocs per on passarà el correfoc i seguiu les recomanacions dels organitzadors i dels serveis d’ordre, així la participació en el correfoc serà una festa completa.
– No aparqueu el vostre vehicle en cap zona per on hagi de passar el correfoc, ni en carrers propers al recorregut.
– Per participar al correfoc cal portar roba de cotó, coll tancat, màniga llarga, mocador de coll, barretina o barret, calçat tancat, consistent i sempre ben cordat. Recomanable: taps a les orelles i ulleres de protecció. L’organització desaconsella participar a tothom qui no pugui complir aquestes mesures de seguretat.
– Si per qualsevol circumstància se us encén la roba, tireu-vos a terra i rodoleu per apagar les flames. Sobretot, no correu, perquè les flames s’escamparien i serien més virulentes.
– Espereu la comitiva del correfoc en carrers amples i eviteu, en la mesura que us sigui possible, les aglomeracions i els taps de la gent.
– Col·laboreu amb l’organització no demanant aigua als veïns. Així evitareu taps i relliscades i també evitareu que la pólvora es mulli i exploti en lloc de cremar-se.
– Ni els infants ni més petits, ni els cotxets de nadons, en cap cas han d’estar a primera línia de foc.
Tot el públic participant en el correfoc és responsable en primer i únic terme dels accidents que hi puguin succeir.

Back to top
Skip to content