CONCURS DE FACIT DE CARNAVAL

This event has ended

Carnaval és una de les grans festes gastronòmiques que es celebren arreu de Catalunya i totes aquestes festes tenen algun plat o producte representatiu. Als Pallars i a altres comarques veïnes el Facit o Farcit  de carnaval n’és un d’ells.

A Pallars Sobirà i sobre tot a Sort el Facit representa un signe d’identitat molt arrelat a la més pura tradició gastronòmica i carnavalesca a la vegada. Nens i nenes, pares i mares, padrins i padrines són partícips de la festa que de ben segur no s’entendria sense el Facit i la calderada. Podríem dir perfectament que ha esdevingut un Patrimoni Gastronòmic en majúscules que cal preservar i assegurar-ne el seu futur.

És per aquest motiu que durant els dies anteriors i dins els mateixos dies de carnaval es succeeixen diferents actes relacionats amb el Facit: tallers escolars, tallers populars i també un concurs per escollir el millor d’entre els millors Facits de Carnaval del Pallars.

Aquest concurs, amb moltíssims anys de tradició, té precisament com a objectiu preservar la tradició del Facit, encomanar als més joves la passió per aquest producte local i donar-lo a conèixer millor als pallaresos i descobrir-lo als forans, sense perdre l’essència d’un receptari i un saber fer popular que al cap i a la fi és un signe d’identitat.

Si vols participar al concurs i tenir la opció de guanyar un àpat a un dels restaurants de la Xicoia, pots llegir les bases aquí.

Back to top
Skip to content