El sector agroalimentari serà el protagonista de tres jornades sobre cooperació a l’Alt Pirineu i Aran
Les jornades, que es realitzaran en el marc de les fires d’aquesta tardor, tractaran la cooperació en diferents fases de la producció agroalimentària
Aquesta tardor es realitzarà un cicle de jornades sobre cooperació en el sector agroalimentari, que volen abordar com la col·laboració entre les empreses d’un mateix sector pot ser una eina útil a l’hora d’afrontar els reptes actuals. L’objectiu de les jornades, que comptaran amb la participació d’experiències referents d’altres territoris, és conèixer com pot concretar-se aquesta cooperació en diferents moments, des de les compres fins a la transformació o la comercialització..
La primera jornada tindrà lloc a la Seu d’Urgell el dijous 13 d’octubre en el marc de la Fira de Sant Ermengol, i tractarà sobre la comercialització, canals de distribució i compra conjunta, amb la participació de la Cooperativa Tres Cadires i la Distribuidora Alimentària del Berguedà. La segona jornada del cicle serà a Sort, el divendres 4 de novembre en el marc de la Fira de la Tardor, abordarà el tema de la transformació i venda directa en el sector carni, amb les experiències de Ramaders d’Andorra i del Vivero de Empresas Agroalimentarias-ADECUARA de Jaca. A més de les experiències convidades les dues jornades comptaran amb la participació d’experiències locals que posaran en valor el talent i la iniciativa del territori.
El cicle l’organitzen conjuntament l’Institut per al Desenvolupament de l’Alt Pirineu i l’Aran (IDAPA) i l’Ateneu Cooperatiu de l’Alt Pirineu i Aran amb el suport del programa “Al Teu Gust – Aliments del Pallars” de l’Ajuntament de Tremp i de l’Ajuntament de Sort.


0 Comentaris