El retorn d’Hug Roger

10es FESTES DEL SETGE D’OLP
Guerra del Pallars 1484-1487

El retorn d’Hug Roger
Espectacle teatral i musical en pallarès
Dircció de Laia Alsina

Dilluns 14 d’agost, a les 10 de la nit
a Olp (davant la Torre de Defensa)
Preu: 10 € (20% descompte fent la reserva a setgeolp@gmail.com o bé adquirint les entrades a l’Oficina Comarcal de Turisme, Supermercat Giró i Supermercat Anna)

Amb sang dins de les venes i el somni d’un Pallars lliure, d’una Catalunya lliure al fons dels ulls
Hug Roger III

Retorna Hug Roger, vivim i representem l’obra en temps real. Som a l’agost del 2017 i el poble de Catalunya ha de decidir un 1 d’octubre si vol ser lliure o seguir encadenat 300 anys més. Només demana que seguim la seva lluita, sense arriscar la vida com ell, i que votem sí al referèndum. Després se’n podrà anar una altra vegada a la presó de Xàtiva i morir tranquil. Vol copsar que si el 1503 els interessos comuns eren tan forts que les mateixes muntanyes que el van veure néixer i créixer el van deixar de protegir, o ara els temps han canviat i amb el vot es poden resoldre les coses.

És el desè any que el grup de teatre El Setge d’Olp dramatitza la història dels nous dies del setge del mes d’agost del 1485. Cada any d’una manera diferent. Cada any mirant de popar de la història per retrobar els orígens de la nostra forma de ser i veure el món. Cada any creant nous actors i fent créixer els vells a la reserva d’una bona tona. A veure si a còpia de temps es fan bons com un bon vi negre. Aquest any amb nova direcció: Laia Alsina

Com cada estiu, Hug Roger III truca la porta i ens demana permís per acomodar-se en la nostra memòria. Des de Xàtiva on està empresonat, gira la mirada cap al Pallars i amb una espurna de tendresa que encara li queda, agraeix la tenacitat de la gent d’Olp que tant patir en la guerra del Pallars. Quants paral·lelismes!, sospira, entre aquella guerra del Pallars del 1484 i la guerra incivil del 1936… i quants paral·lelismes hi volem trobar aquest any entre la seva lluita per la llibertat de Catalunya contra la monarquia d’Espanya i els nobles afins, per continuar amb la lluita per la llibertat del Pallars i els moments històrics en què ens trobem aquest any 2017.

Després de l’èxit del musical Hug Roger superstar de l’any passat, aquest any l’espectacle també té parts musicals, parts còmiques i una nova escenografia que sorprendrà. I, com sempre, 10 actors pallaresos que ho donen tot per a què sigui un espectacle professional.

INTÈRPRETS

Josep de Moner: Hug Roger / Marta Font: Caterina / Eulàlia Bosch: Maria / Aina Orteu: Elisabet / Pepe Sala: Marc / Ariadna Orteu: Marta / Mònica Faurat: Clara / Mireia Bordes: Mireia / Mercè de Moner: Laura / Rosa M. Riba: padrina de l’Elisabet

Amb la direcció de Laura Alsina

0 Comentaris

Encara no hi ha cap comentari

Fer un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Back to top
Skip to content
Aneu a la barra d'eines