El mirall del Ventolau

mirall-ventolau-webUs convidem a la presentació del llibre
EL MIRALL DEL VENTOLAU
de Josep de Moner

Dissabte, 5 de desembre de 2015 a les 19.00 hores
Oficina Comarcal de Turisme del Pallars Sobirà
Camí de la Cabanera, s/n · Sort (plànol)

La presentació anirà a càrrec de:
Marta Alòs, escriptora
Llàtzer Sibís, president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà
Pere Bàscones, tinent d’Alcalde de Cultura de l’Ajuntament de Sort

L’autor del llibre, transformat en actor, representarà el monòleg en un acte d’Anton Txèkhov Sobre els danys del tabac i parlarà de la seva influència a El mirall del Ventolau

De què va “El mirall del Ventolau”?

El pic del Ventolau, a les Valls d’Àneu, és una referència geogràfica de la novel·la, però també un mirall psicològic on el Miquel no es vol veure reflectit. El protagonista d’El mirall del Ventolau és un català que ronda la quarentena, descendent d’una nissaga gitana barcelonina per part paterna i una altra de pallaresos benestants per part materna. Viu feliç a Chicago quan neix el seu fill i en aquest moment decideix deixar-li com a herència unes narracions orals i uns escrits, on quan sigui gran podrà descobrir els seus orígens paterns. I aquí hi entra el Paral·lel durant la Primera Guerra Mundial, el paper de les mules durant la Guerra Civil, la Fira de Salàs, tot passant per l’evolució del Poblenou de Barcelona.
Es pot considerar El mirall del Ventolau una novel·la pallaresa? No ben bé, encara que l’origen pallarès del seu autor és un eix transversal de tota la novel·la. Es pot dir que és una visió diferent del Pallars, és veure el Pallars des de Chicago estant. Hi és present la Fira de Salàs, la boda del seu pare al monestir de Gerri i el Pessets de Sort. Hi és també el rafting al Noguera Pallaresa… El protagonista viu entre Chicago, Nova York i Barcelona i ho il·lustra dient que la seva vida és com el piló de munyir del seu padrí de Gerri, amb tres potes sobre un terra mal pisat.
El mirall del Ventolau també està influit per la tasca teatral del seu autor de la què coneixeu especialment les Festes del Setge d’Olp. Diu que la seva novel·la traspua Txèkhov i ens ho il·lustrarà interpretant un monòleg d’aquest autor rus.
+info Pagès Editors · Llegiu les primeres pàgines (pdf)

Sobre l’autor

josep-demonerJosep de Moner va néixer a Olp (Pallars Sobirà). Llicenciat en Ciències de la Informació, ha treballat al Diario de Barcelona i El Periódico de Catalunya. I justament és el teatre el que, en els darrers vuit anys, ha marcat la seva vida, especialment com a productor i actor del Setge d’Olp; una realització teatral sobre el comte Hug Roger III del Pallars. Diu que Cabré, Auster i Txèkhov són els seus referents. El Mirall del Ventolau ho traspua.

2 Comentaris

Fer un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Back to top
Skip to content