El compostatge comunitari a la comarca

Exposició de fotografies fins el 31 d’agost al vestíbul de l’Ajuntament

Hi ha un model de gestió de residus orgànics present a la nostra comarca, un model que fa molt temps que existeix, que s’ha anat consolidant, i poc a poc s’ha anat introduïnt en la vida de moltes famílies: el compostatge comunitari.

Està present en els pobles de menys de 100 habitants, dispersats per les diferents valls que conformen la comarca. Els habitants d’aquests pobles separen la seva orgànica i la llencen a uns compostadors ubicats a la via pública; allí, sota unes condicions controlades, es va transformant en compost, un adob de qualitat que els mateixos habitants utilitzen per als seus horts o plantes.

Durant els mesos de juliol i agost es podrà veure als ajuntaments de la comarca una exposició sobre compostatge comunitari on s’hi reflexa el cicle de la matèria orgànica i on els habitants del municipi esdevenen els principals protagonistes.

Des del Consell Comarcal volem agrair als ajuntaments la predisposició per donar a conèixer aquest model de gestió i facilitar-nos l’espai, als protagonistes de les fotos per acceptar participar en aquesta campanya, i a tots els habitants que creuen en aquest model, que l’utilitzen i que han contribuït de manera especial a donar un valor afegit als nostres residus orgànics.

 

0 Comentaris

Encara no hi ha cap comentari

Fer un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top
Skip to content