Deu productors del Parc Natural de l’Alt Pirineu participen en un assessorament per millorar la sostenibilitat dels envasos

Sessió introductòria del projecte a Sort

El projecte compta amb el suport de l’Ajuntament de Sort i l’Associació de Productors i Elaboradors Agroalimentaris del Parc Natural i ofereix a les empreses assessorament per part de professors de disseny sostenible de l’Escola Universitària de Disseny Elisava.

Deu productors agroalimentaris del Parc Natural de l’Alt Pirineu rebran, durant aquesta tardor del 2022, assessorament per a la reducció i millora de la sostenibilitat dels seus envasos per part dels professors de l’Escola Universitària de Disseny Elisava Pere Llorach i Sílvia Escursell. L’objectiu d’aquesta iniciativa és que cadascun dels productors pugui implementar petits canvis utilitzant les solucions tècniques que millor s’adaptin al seu model de negoci.

La reducció i millora de la sostenibilitat dels envasos és un dels objectius principals que es planteja l’Associació de Productors i Elaboradors Agroalimentaris del Parc Natural des de la seva fundació. Clara Ferrando, membre de l’associació explica que “des de l’associació vam intentar donar suport als productors en aquest tema, però quan ens hi vam posar vam veure que la feina i coneixements que requeria s’escapaven de la possibilitat de treballar el tema nosaltres sols”.

Així, el Parc Natural de l’Alt Pirineu i l’Ajuntament de Sort han entomat aquest projecte amb el suport de l’associació. Segons el director del Parc, Marc Garriga “es busca que cada productor pugui fer un petit pas cap a la millora de la sostenibilitat dels seus envasos i alhora ajudar-los a arribar a un perfil de consumidor que cada cop valora més la sostenibilitat”.

Les empreses que rebran assessorament aquesta tardor son les formatgeries de Gavàs, Tros de Sort, Casa Mateu i Montsent de Pallars, les productores de carn Vedella Eco de Casa Beta i Corder de Toniquet, Ous Eco de l’Alt Pirineu, el Forn-Pastisseria Casa Podadè, Esterri&Berry i Iogurts lo Gormand.

El projecte està finançat pel Parc Natural de l’Alt Pirineu i coordinat per l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Sort, finançada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i l’FSE en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local.

0 Comentaris

Encara no hi ha cap comentari

Fer un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Back to top
Skip to content