Desplegament de la fibra òptica a Sort

FibreopticS’informa a tot el veïnat que amb motiu del desplegament de la xarxa de fibra òptica de manera imminent a la nostra població els operaris de Telefonica sol·liciten l’autorització dels propietaris i comunitats de veïns per connectar els habitatges i blocs de vivendes inclosos en la primera fase del desplegament.

Aquesta connexió, que no suposa cap despesa pels habitants de l’immoble i que no presuposa la contractació del servei de fibra òptica (si així es desitja es pot mantenir la connexió actual de coure i servei ADSL), possibilita arribar a vel·locitats de transmissió de 300 MB mantenint les tarifes actuals, de manera que el poble de Sort entrarà de ple als nous avenços de la societat de la informació: navegació a molt alta velocitat, serveis de televisió IPTV en alta definició, serveis multijugador amb baixa latència i un llarg etcètera de possibilitats.

La fibra òptica és una tecnologia de comunicacions en cables de vidre o plàstic que aprofita l’obra civil de canalitzacions del subministrament telefònic actualment existent, de manera que no hi haurà molèsties pels veïns ni pel trànsit rodat ni peatonal. No obstant, en cas que tingueu algun dubte podeu contactar amb l’Ajuntament per resoldre les vostres consultes.

7 Comments

    • Hola, aquesta mateixa setmana ja han començat a col·locar cable, es preveu que a partir de mitjans juny es pugui contractar. De moment el carrer Carles Pol ha entrat a la primera fase del desplegament, almenys el tram de carrer des de l’inici (cruïlla Av. Generalitat) fins al carrer Torrent Pietat, queda pendent confirmar si més amunt també entra en la primera fase.

    • Hola, en aquest moment no disposem d’aquesta informació però està previst que durant aquest mes de juny Telefonica organitzi una sessió oberta a tot el veïnat on es donarà tota la informació relativa al desplegament i contractació de serveis.

  • Bon dia. M’agradaria saber si tenen previst fer arribar la fibra optica fins a Montardit de Baix. Ja que som molts els veïns interessats en millorar el servei d’internet i no seria massa costós, donat que el cable de fibra crec que passa per la carretera mateix. En cas que no s’hagues contemplat aquesta possibilitat m’agradaria que desde l’Ajuntament es fiquessin en contacte amb Movistar per tal de negociar i aconseguir aquest servei. Moltes gràcies.

    • Hola, prenem nota de la vostra sol·licitud si bé en aquest moment no us podem donar una resposta concreta. No obstant, durant aquest mes de juny la mateixa TELEFONICA organitzarà una sessió oberta als veïns del municipi en què els podreu fer arribar directament aquestes consultes, us informarem tan bon punt tinguem les dades de la convocatòria.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top