Crònica del XVIIè Obert Turístic Nocturn d’Escacs Vila de Sort

escacs 2014 02XVIIè Obert Turístic Nocturn d’Escacs
Vila de Sort

Durant els dies 13, 14, 15 i 16 d’agost va tenir lloc una nova edició del ja tradicional Obert Turístic Nocturn d’Escacs Vila de Sort, organitzat pel Club d’Escacs de Sort amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sort i la Federació Catalana d’Escacs.

Enguany hi ha hagut 30 participants entre les categories general, local, sub-16, sub-14 i sub-12. Com a novetat gràcies a tots els col·laboradors s’han repartit 160 € en premis en metàl·lic per a la categoria general i lots de productes locals, vals per sopars, baixades de ràfting i barranquisme, vals d’spa, entre d’altres premis…

I ara, una mica d’història…

El joc dels escacs es coneix des del 570 dc a l’Índia com a xaturanga, el més proper als escacs d’avui. Des de l’Índia es va anar estenent per l’Àsia i Europa. A través dels àrabs conqueridors passà a Sicília, a la Península Ibèrica i a l’Europa cristiana. De les modificacions introduïdes en el xaturanga sorgí la forma moderna del joc d’escacs. A partir del 1100 es pot dir que estava estès per arreu, especialment entre la noblesa. I al segle XI apareixien ja esmentats jocs d’escacs en els documents catalans, com en els testaments del comte Ermengol I d’Urgell (1010) i de la comtessa Ermessenda de Carcassona, vídua de Ramon Borrell de Barcelona (del 1058).

escacs 2014 01

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top