Copa d’Espanya de Caiac d’Estil Lliure

COPA D’ESPANYA DE CAIAC D’ESTIL LLIURE
Sort, 1-4 maig 2014

Durant els dies 1, 2, 3 i 4 de maig s’ha celebrat al poble de Sort (Pallars Sobirà) la primera edició de la Copa d’Espanya de Caiac d’Estil Lliure organitzada pel Club Kayak Sort i l’Ajuntament de Sort. Aquesta competició és rellevant perquè servirà per configurar l’equip espanyol pel Campionat d’Europa de Caiac d’Estil Lliure que tindrà lloc del 26 al 30 d’agost d’enguany a Bratislava (Eslovàquia).

A banda de la pròpia competició, els dos primers dies s’han realitzat descensos populars i formatius pel riu Noguera Pallaresa al tram Llavorsí-Sort, i clínics d’estil lliure per als més petits, amb una assistència de més de 30 palistes.

El dia 3 han tingut lloc les classificatòries començant per les preliminars de totes les categories (K1 i C1 masculí i femení Infantil, Cadet, Júnior, Sènior i Veterà) i seguidament, les semifinals de K1 Sènior Masculí, amb una participació de més de 40 competidors de diferents clubs d’Espanya: Club Piragüisme Salter, Real Club Náutico de San Sebastián, Club Atlético San Sebastián, Club Piragüismo Pamplona, Pirineo Kayak i cal destacar la participació dels dos clubs locals: Kayak Sort i l’Associació Esportiva Pallars.

L’esdeveniment ha acabat diumenge 4 de maig amb les finals de totes les categories, des dels més petits fins a arribar a la final més esperada, de la categoria K1 Sènior Masculí. Cal destacar que en la categoria Infantil han participat 15 palistes d’edats entre els 8 i els 12 anys, que han tingut per primera vegada un spot adaptat al seu nivell i edat.

Els resultats d’aquesta 1a edició de la Copa d’Espanya de Caiac d’Estil Lliure són:

K1 Sènior Masculí

 1. Oriol Colomé (Club Kayak Sort)
 2. Quim Fontané (Club Piragüisme Salter)
 3. Iker Carreto (Club Kayak Sort)

K1 Junior Masculí

 1. Ian Salvat (Club Kayak Sort)
 2. Otger Solé (Club Piragüisme Salter)
 3. Odei Etxebarria (Club Náutico San Sebastián)

K1 Sènior/Junior Femení

 1. Núria Fontané (Club Piragüisme Salter)
 2. Meritxell Soler (Club Piragüisme Salter)
 3. Carla Solé (Club Kayak Sort)

C1 Sènior Masculí

 1. Adrià Bosch (Club Piragüisme Salter)
 2. Aitor Goicotchea (Club Atlético San Sebastián)
 3. Ander de Miguel (Club Piragüismo Pamplona)

K1 Cadet Masculí

 1. Adrià Ovando (Club Kayak Sort)
 2. Oier Uruburu (Real Club Náutico San Sebastián)
 3. Aran Balagueró (Club Kayak Sort)

Classificació per clubs

 1. Club Piragüismo Pamplona
 2. Real Club Náutico San Sebastián
 3. Club Kayak Sort

Amb tot, és molt important que Sort i el riu Noguera Pallaresa acullin aquest tipus de competicions, així continuem consolidant-nos com una de les seus del piragüisme a nivell nacional i també internacional, amb vistes a la propera Copa del Món de Caiac d’Estil Lliure que es celebrarà del 7 al 13 de juliol a Sort.

Finalment, cal agrair la col·laboració de tot l’equip del Club Kayak Sort, a l’Ajuntament de Sort i a tots els participants, pel suport donat durant aquests quatre dies i també felicitar als palistes locals per aquests bons resultats.

Ian Salvat del Club Kayak Sort (foto: Ajuntament de Sort)
(foto: Ajuntament de Sort)
(foto: Ajuntament de Sort)
(foto: Ajuntament de Sort)

0 Comentaris

Encara no hi ha cap comentari

Fer un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top
Skip to content