Constituït el Comitè executiu dels Mundials 2019 de piragüisme d’aigües braves de Sort i la Seu d’Urgell

La seu de la Secretaria General de l’Esport, a Barcelona, ha acollit la constitució del Comitè executiu dels Mundials de piragüisme d’aigües braves del 2019 que es celebraran a les localitats de Sort i la Seu d’Urgell. La reunió de treball ha comptat amb la participació del secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, el president de la Federació Espanyola de Piragüisme, Juan José Román Mangas, els alcaldes de Sort, Raimon Monterde, i de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, la delegada del Govern a l’Alt Pirineu i Aran, Rosa Amorós, i el president de la Comissió Freestyle de la Federació Internacional de Piragüisme (ICF), Lluís Rabaneda, i d’altres organismes com el Consejo Superior de Deportes, el Consell Català de l’Esport, l’Agència Catalana de Turisme, la Direcció General de Polítiques de Muntanya, la Diputació de Lleida, els Consells Comarcals del Pallars Sobirà i de l’Alt Urgell, l’Institut pel Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran, l’empresa RocRoi, la Confederación Hidrográfica del Ebro, l’Agència Catalana de l’Aigua, el Parc Natural de l’Alt Pirineu i Aran, el Departament de Territori i Sostenibilitat i ENDESA.

Durant la sessió s’ha configurat la direcció que ha de constituir el nucli dur d’aquests Campionats del Món, que per primera vegada concentren les tres modalitats del piragüisme d’aigües braves: l’eslàlom, el descens i l’estil lliure, en una sola cita esportiva de primer nivell. S’ha començat a planificar el calendari d’esdeveniments per al període 2018-19, i s’ha fet una estimació del pressupost operatiu i d’inversions, així com una previsió de les infraestructures i operacions necessàries fins a l’inici del Mundial. A partir d’ara, les línies d’actuació d’aquest Comitè Executiu seran la posada en marxa del pla d’acció dels Mundials i la creació dels diversos equips de treball per posar en marxa la maquinària mundialista.

Treball en equip

Acabada la reunió, el secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, ha qualificat la jornada de molt positiva, ja «que calia donar el tret de sortida i crear el comitè executiu per no deixar res a l’atzar entre la part institucional, sobretot Ajuntaments, Consells Comarcals i la pròpia Generalitat, i la part operativa que suposa organitzar un mundial».

La Federació Internacional de Piragüisme està fent un seguiment especial d’aquest campionat del món, ja que serà la primera vegada que s’aglutinen totes les disciplines d’aigües braves. En aquest sentit el secretari general de l’Esport ha destacat que «es tracta d’una experiència pionera i desitgem que sigui una experiència guanyadora. De fet la dualitat entre dues ciutats molt vinculades al piragüisme va ser un dels punts forts que va valorar la Federació Internacional de Piragüisme a l’hora d’adjudicar-los. Ara es tracta de demostrar que som capaços de treballar de forma conjunta des de les dues poblacions i de fer-ho també des de les diferents administracions. Serà una bona oportunitat per la Seu i Sort i sobretot pel Pirineu per situar-lo encara més en el mapa dels esports d’aigües braves a nivell mundial».

L’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, ha volgut destacar que «pel Pirineu suposa una vegada més referenciar-nos com un punt clau al món dins els esports d’aigua i del caiac. Tant Sort com la Seu portem molt recorregut al darrera i moltes proves internacionals fetes, tant al Noguera Pallaresa com al Parc del Segre. Aquesta vegada vam creure que per poder aconseguir aquest campionat del món 2019 havíem d’anar plegats i de fer-ho conjuntament, cadascun amb les seves disciplines, per poder ser competitius. Hem de ser capaços de referenciar als ulls del món un territori on realment la pràctica esportiva al riu és molt potent i molt evident, tal i com venim demostrant des de fa molts anys».

Per la seva banda, l’alcalde de Sort, Raimon Monterde, ha insistit en què «aquesta societat entre la Seu i Sort pot donar molt de joc en un futur. Poder concentrar en un territori, al voltant de 40 quilòmetres, les tres disciplines que contempla el mundial d’aigües braves té continuïtat per anys i s’ha de seguir potenciant aquestes col·laboracions».

 

 

 

 

 

 

Text i fotografies a càrrec d’InforPlanet

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top