Es posa en marxa la central hidroelèctrica municipal

Vista de les turbines de la central

L’Ajuntament ha posat en marxa la central hidroelèctrica municipal, en desús des de l’any 2015, després d’efectuar-hi millores. A partir d’ara, el consistori s’encarregarà de la seva explotació i, preveu ingressar entre 80.000 i 120.000 euros anuals amb el funcionament de les instal·lacions. La posada en marxa de les instal·lacions va en sintonia amb la línia que s’ha marcat l’ajuntament de trobar projectes que generin un ingrés directe o un estalvi en les arques municipals.

Els ingressos de la central serviran per cofinançar futurs projectes del consistori i no haver de demanar crèdits. Durant les seves primeres dos setmanes de funcionament, la llum generada s’ha venut a Endesa. Actualment, però, s’està estudiant un nou comprador que ofereix un preu més elevat per l’energia.

Les obres que s’han dut a terme en la posada a punt de les instal·lacions han consistit en l’automatització i modernització dels sistemes i la reparació de les parts avariades. Han tingut un cost de prop de 150 mil euros i han estat finançades per la Diputació de Lleida. En aquest pressupost, també hi ha contemplades les obres de millora d’una segona central municipal que es podria posar en marxa en un futur pròxim.

2 Comentaris

Fer un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Back to top
Skip to content