Barçakids arriba a Sort!

Barçakids arriba a Sort, fins el 17 de maig els alumnes de l’Escola Àngel Serafí Casanovas reben educació en valors a través de l’esport!

Barçakids és un projecte de la Fundació del FC Barcelona centrat en l’educació en valors a través de l’esport. El seu programa escolar itinerant està dirigit als centres educatius de primària i el curs 2016-2017 assoleix la seva cinquena edició; tot aquest temps hi han participat escoles d’arreu de Catalunya i ara arriba el torn del Pallars Sobirà.

Sota el lema Qui té valors guanya! i amb la voluntat d’acostar i fer extensiu el programa a tota la comunitat educativa, Barçakids proporciona a fcbkids.cat i a la revista Barçakidsdisponible en préstec i consulta a la Biblioteca Pública de Sort, recursos lúdics i didàctics per educar en valors a casa i a l’aula i consultar l’actualitat del nostre dia a dia.

El programa escolar que s’està desenvolupant a l’Escola Àngel Serafí Casanovas de Sort té per objectiu treballar no només els valors sinó també altres situacions de la vida quotidiana del nen/a: a l’escola, a casa i en el seu entorn.

Què és Barçakids?

Barçakids és un projecte desenvolupat per la Fundació del FC Barcelona dirigit als nens i nenes de 6 a 12 anys, que pretén fomentar i consolidar el sistema de valors dels infants a través dels principis pedagògics de l’esport i del joc i de la participació activa i inclusiva.

L’objectiu és, amb rigor pedagògic però al mateix temps per mitjà de procediments diversos, dinàmics i molt innovadors on l’esport és l’eix motivacional, promoure en els infants l’anàlisi i el coneixement d’hàbits i actituds que generin canvis que els ajudin a créixer a nivell personal i col·lectiu.

El programa escolar Barçakids

Barçakids, per mitjà del seu model pedagògic, respon a l’interès per estructurar metodològicament el procés d’aprenentatge de tot allò relatiu a un valor.

El Programa Escolar Itinerant Barçakids està estructurat en cinc unitats didàctiques. Cada una d’elles correspon a un valor vertebral, tot i que a l’hora de desenvolupar-lo trobarem que aquest es relaciona amb altres valors, competències, actituds i continguts relacionats, tot entenent els valors com un entramat.

Per transmetre el sentit i la importància dels valors per a la consecució de l’èxit personal i social, el programa planteja un seguit d’estratègies i recursos específics. Així doncs, cada unitat didàctica presenta activitats i dinàmiques adaptades a cadascun dels tres cicles de l’Educació Primària: inicial, mitjà i superior. Per a la seva definició, a més, s’han tingut en compte els corresponents currículums educatius.

L’equip d’educadors especialitzats de Barçakids, amb el suport de l’Edukit (centre de recursos mòbil), dinamitzarà tot el contingut en les seves diferents fases: Coneixement, Acció, Joc i Síntesi.

Quins valors es treballen?

El programa Barçakids desenvolupa diversos mòduls didàctics entorn de diversos valors, partint de la premissa que aquests valors són una xarxa que configura sistemes morals i sistemes ètics, tant personals com col·lectius.

  • L’ESFORÇ: motivació, fortalesa, perseverança, fixació de fites, confiança
  • RESPECTE: tolèrancia, igualtat, civisme, honestedat, empatia
  • TREBALL EN EQUIP: companyonia, confiança en l’altre, col·laboració, empatia, responsabilitat
  • HUMILITAT: bondat, agraïment, esforç, igualtat, honestedat
  • AMBICIÓ: esperit de superació, excel·lència, paciència, compromís, assumpció de risc

S’ha tingut en compte, a l’hora d’identificar-los i seleccionar-los, aquells que formen part de l’ideari social i educatiu del Futbol Club Barcelona i d’altres institucions rellevants, com ara UNICEF, i també els del currículum educatiu del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

Per més informació podeu descarregar el dossier de presentació i didàctic en aquest enllaç (pdf)

0 Comentaris

Encara no hi ha cap comentari

Fer un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top
Skip to content