Banuts 2023 supera expectatives de participació amb els vins del Pirineu com a novetat

Parada del Celler Miquel Roca

El chef Jordi Grau, del Restaurant Ibaya – Sport Hotel Hermitage & Spa, reivindica la gastronomia com a element desestacionalitzador en rebre el 1r reconeixement com a “Banut de l’Any”.

Vuit Cellers del Pirineu han presentat les seves noves anyades en la 1a Festa de les Noves Anyades dels Vins del Pirineu, coincidint amb la 4a Edició de la Gran Festa dels Banuts.

Els vuit cellers que han presentat les seves noves anyades a la festa son Batlliu de Sort, Cota 730, Miquel Roca, Sauvella, Solana Roivert, Terrer del Pallars, Vila Corona i Xic’s Cal Borrech. En alguns casos, es tractava de vins joves de la darrera verema, però també criances i reserves de veremes anteriors que arriben per primer cop al consumidor aquesta temporada. Entre els 8 cellers s’han servit gairebé 1.400 tastos de les seves novetats per aquesta temporada.

Pel que fa a la Gran Festa dels Banuts, que enguany ha celebrat la quarta edició, ha tingut com a principal novetat el primer reconeixement “Banut de l’Any” al cuiner Jordi Grau de l’Ibaya-Sport Hotel Hermitage & Spa, d’Andorra, per la seva tasca en la cuina i promoció de la carn de caça. En rebre el premi, Jordi Grau va reivindicar la gastronomia i l’enologia com actius de qualitat que han de contribuir a la desestacionalització de l’economia pirinenca. El premi es va donar en el marc del dinar popular amb carn de caça, on es van servir 150 dinars que comptaven amb un arròs de cèrvol, fricandó de cèrvol i coca de llardons de senglar.

La festa l’organitzen l’Associació Gastronòmica la Xicoia, ÀPAT – Associació de Professionals de l’Àmbit Turístic del Pallars Jussà, l’Ajuntament de Sort i l’Ajuntament de Tremp  a través del seu programa “Al teu gust, aliments del Pallars” amb el suport de Vedat Pirineus, Carnicaza, l’IDAPA i l’Escola d’Hoteleria del Pallars. Aquesta acció està subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i l’FSE en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local.

0 Comentaris

Encara no hi ha cap comentari

Fer un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Back to top
Skip to content