Ball dels rigodons

BALL DELS RIGODONS
Taller de formació gratuït i obert a tothom
Cada tarda a les 20.00 h a la Plaça de l’Església

El ball dels rigodons són una dansa tradicional d’origen francès, que a principis de segle era molt popular a la zona del Pallars Sobirà, i es ballava a pràcticament totes les poblacions de la comarca.

La Guerra Civil, entre altres causes, gairebé va provocar la seva desaparició; no obstant gràcies a una iniciativa de recuperació de les danses tradicionals de la zona iniciada ja fa uns anys, ha fet que avui dia els Rigodons tornin a ser un ball de referència per la població.

Actualment aquesta dansa només es balla a Sort i a Rialp, gràcies a la tasca del grup de joves que l’estan recuperant.

El projecte es va iniciar amb una ballada a l’any, en les dues festes majors (1 d’agost a Sort i 15 d’agost a Rialp), i actualment a més d’això, a Sort es promociona a través d’un curs de dues o tres setmanes durant el mes de juliol a la plaça Major, obert a tothom i amb un elevat grau de participació.

Aquesta iniciativa fa que tant la gent gran com la jove s’impliquin en la confecció dels vestits i la indumentària, així com també en l’aprenentatge i l’ensenyament dels balls.

Ja fa 10 anys que  Sort es va iniciar el projecte dels Rigodons, i ara joves i no tan joves ballen plegats al carrer fent exhibicions durant unes setmanes, promovent aquesta tradició i consolidant el grup d’exhibició per la Festa Major.

Organitzen: Voluntaris Ballador/es de Rigodons · Ajuntament de Sort

0 Comentaris

Encara no hi ha cap comentari

Fer un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Back to top
Skip to content