Arquitectura en miniatura del Pirineu


ARQUITECTURA EN MINIATURA DEL PIRINEU
Exposició d’obres de Joan Escolà

ACTUALITZAT 21/08/2011
Per l’onada de calor es modifica l’horari de visites

Del 30 de juliol a l’11 de setembre de 2011
Arxiu Comarcal del Pallars Sobirà
(c/Joaquim Sostres, s/n – mapa)
Horari: Dimarts-diumenge matí (10-13 h)

Un dels aspectes més característics dels poblets del Pirineu és la seva arquitectura, motiu que va despertar l’afició de Joan Escolà per construir arquitectura pirinenca en miniatura. A la sala d’exposicions de l’Arxiu Comarcal del Pallars Sobirà hi trobareu una petita mostra del resultat d’aquesta afició durant els darrers 14 anys: al voltant d’unes 80 peces en miniatura, a escala real, de les sis comarques del Pirineu de Lleida, tot i que la seva col·lecció particular consta de més de 230 peces. Campanars romànics, esglèsies, cases pairals, eres, pallers, cases típiques, etc., són la base d’una obra que impresiona al visitant.

El treball previ de Joan Escolà comença amb un exhaustiu treball de camp fotografiant i mesurant fins a l’últim racó de l’edifici escollit i aixecant-ne plànols. Posteriorment es porta a terme una tasca curosa de selecció de la matèria primera: pedres, fustes, pissarres i altres material de construcció. Sis mesos més tard, l’obra ja estarà a punt per exhibir-se.
Amb el temps, l’artista ha anat perfeccionant la seva tècnica fins a conseguir veritables còpies d’edificis, cuidant al màxim cadascun dels detalls i recreant-se en la decoració de les balconades, finestres o portalades. Així mateix, s’ha aventurat a reproduir els murals romànics de l’interior d’esglèsies del Pirineu. Joan Escolà, que assegura que es limita a copiar però que la seva tasca no té res a veure amb la d’un maquetista, té encara per endavant moltes obres per miniaturitzar. Visitar la seva exposició a l’Arxiu Comarcal del Pallars Sobirà ens confirmarà que estem parlant d’un veritable mestre.

Més informació
++ Reportatge a LA MAÑANA
++ Reportatge a ARA LLEIDA

Organitzen: Ajuntament de SortConsell Comarcal del Pallars SobiràRES Oficina Técnica de Arquitectura SLP – Assessors RES SL

Imatge de la inauguració de l'exposició

Per arribar-hi…

Ver Arxiu Comarcal del Pallars Sobirà en un mapa más grande

 

2 Comments

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top