Apunteu-vos a la pedalada familiar!

2016-smss_cartell_pedaladesPEDALADA FAMILIAR
Sort – 23 d’octubre 2016

+ Sortida i arribada al Pavelló d’Esports
(dos recorreguts: petits i grans)
+ De 10 a 10:30h inscripcions gratuïtes
al Pavelló d’Esports (els més petits han d’anar acompanyats d’un adult)
+ 10:40h Sortida – 12:40h
Hora prevista d’arribada Pavelló d’Esports + avituallament
+ Equip obligatori: roba esportiva, casc i aigua

Hi haurà avituallament, música, circuit d’habilitat, obsequis per a tothom i algunes sorpreses més!

Més informació
973 621 457 / consellesportiu@pallarssobira.cat / esports@sort.cat

SETMANA DE LA MOBILITAT SOSTENIBLE I SEGURA

Del 16 al 22 de setembre se celebra a Catalunya la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura que promou hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, així com visualitzar els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, millorar la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació. Sota el lema europeu Mobilitat intel·ligent, economia potent, la Setmana del 2016 a més de vetllar per una vida saludable, sostenible i segura, també reforça el potencial de la mobilitat intel·ligent a l’hora de contribuir al desenvolupament econòmic.

Els objectius principals de la Setmana són els següents:

• Estimular un comportament ciutadà, en relació amb l’ús del vehicle, compatible amb el desenvolupament urbà sostenible, en particular amb la protecció de la qualitat de l’aire, la prevenció d’accidents de trànsit, la reducció d’emissió de gasos que provoquen l’efecte hivernacle i el consum racional dels recursos energètics.

• Sensibilitzar la ciutadania sobre els impactes ambientals del transport i informar-la sobre les seves diferents modalitats.

• Impulsar l’ús dels mitjans de transport sostenibles i, en particular, el transport públic, la bicicleta, la mobilitat a peu i els vehicles elèctrics.

• Potenciar un retrobament de la ciutadania amb la ciutat, la seva gent i el seu patrimoni cultural, en un entorn saludable i relaxat.

• Reflexionar sobre com afecta a la nostra salut l’ús excessiu del transport motoritzat. Per una banda, la contaminació atmosfèrica i la congestió que generen tenen un impacte negatiu sobre els sistemes respiratori i cardiovascular. Per una altra, propicien el sedentarisme i la inactivitat física.

+info http://territori.gencat.cat/ca/03_infraestructures_i_mobilitat/setmana-de-la-mobilitat-sostenible-i-segura/inici/

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top