Apropa’t als productors i artesans del Parc!

Cartell Jornada Productors vdAPROPA’T ALS PRODUCTORS
I ARTESANS
DEL PARC!!!
Jornada de portes obertes als tallers i obradors del Parc Natural de l’Alt Pirineu
Dissabte 29 de març de 10 a 14 h
(cal contactar prèviament amb els artesans)

TROS DE SORT (Sort)
Formatges i altres productes làctics
T’explicarem el procés d’elaboració dels formatges. Podràs gaudir d’un tast de degustació o també veure una demostració de l’ofici.
Contacte: 973 621 220 (www)

SERRALLERIA PALLARS SOBIRÀ (Sort)
Forja i artesania metàl·lica
Podràs veure les instal·lacions de la serralleria i una demostració de com es treballa de manera artesanal el metall.
Contacte: 973 620 386 (www)

LO PALLER DEL COC (Surp, Rialp)
Taller gastronòmic de cuina del formatge
Durant el taller aprendràs el procés de fabricació del formatge i les diferents maneres d’utilitzar-lo a la cuina, sempre des de la perspectiva de la cultura alimentària pròpia del nostre territori.
Contacte: 690 805 296 (www)

CASA MATEU (Surp, Rialp)
Formatges i iogurt d’ovella
Durant la visita t’ensenyarem les instal·lacions, la maquinària i el seu funcionament i tots els passos del procés d’el·laboració dels formatges i iogurts d’ovella.
Contacte: 973 621 405 (www)

ASSOCIACIÓ OBRADOR XISQUETA (Rialp)
Desenvolupament local
Vine a conèixer l’Associació Obrador Xisqueta. Vine a la nostra oficina i t’explicarem qui som i què fem. També podràs tocar i conèixer la llana xisqueta i tot de productes totalment artesanals, fets al territori, amb 100% de pura llana xisqueta.
Contacte: 973 620 977 (www)

Més informació a la pàgina web del Parc Natural de l’Alt Pirineu (www)
Descarrega’t el cartell amb les activitats del 29 de març i el 5 d’abril! (www)

L’activitat Apropa’t als productors artesans del Parc consisteix en un programa de visites als tallers i obradors del Parc Natural de l’Alt Pirineu amb l’objectiu de posar en valor la producció artesanal i alimentària de la zona.
Es tracta d’una iniciativa impulsada per la Fundació CEDRICAT i que compta amb el suport del Parc Natural de l’Alt Pirineu, en el marc dels ajuts per al finançament d’actuacions en els espais naturals protegits de Catalunya. Aquesta activitat posa de relleu el paper clau que juguen els productors en la conservació dels espais naturals i la preservació dels coneixements tradicionals i oficis locals, i el seu caràcter d’activitat econòmica sostenible, gràcies a la qual aquest és un espai viu i dinàmic.
En aquest sentit, visitar les explotacions, tallers o obradors del territori és una forma de donar a conèixer i compartir aquests valors, tradicions i oficis. Per això, precisament, s’ha estructurat aquest programa de visites, que es preveu que representi un punt de partida per a la posada en valor de la producció local com a patrimoni cultural immaterial del Parc.
Font: Sala de premsa del Departament d’Agricultura

Una iniciativa de: CEDRICAT · Parc Natural de l’Alt Pirineu · Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural
Amb la col·laboració dels productors i artesans participants

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top