8 Març – Dia de les Dones

PROGRAMA D’ACTIVITATS

Dimarts 7 de març

17.00h Projecció de la pel·lícula Cazafantasmas (2016, versió femenina)
Lloc: Cinema Els Til·lers · Activitat gratuïta i entrada lliure (tots els públics)

Valor, força, coratge, intel·ligència… destreses i atributs tradicionalment masculins són presents en aquesta pel·lícula, Cazafantasmas. Les quatre protagonistes, a més de ser intel·ligents i diverses, tenen poder. No es tracta de convertir-les en homes, sinó d’acceptar i veure que poden compartir els seus atributs i valors a la seva pròpia manera.
Hi ha molts exemples de dones intel·ligents al cine, però mai està de menys per a reivindicar personatges femenins amb més d’una neurona per a que siguin l’exemple i marquin la pauta de les noves generacions. O almenys perquè contrarestin l’efecte aplacant (i atontador) de les noies que acaparen els programes televisius i les sèries dels mitjans de comunicació. Tot i que no es tracta d’una pel·lícula feminista, sí que aposta per una imatge de la dona àmplia i no estereotipada, destacant un tipus de dones que és el que més fàcilment podem trobar al carrer.

19.00h Xerrada-taller Sigues tu, projecta la teva millor imatge
Coneix el teu cos i aprèn a realçar les teves virtuts d’acord amb la teva manera de ser,
amb la Sònia Morell de T’HE TROBAT
Lloc: Casal Cívic de Sort – Inscripció: 3 €

Sovint ens trobem que els cànons de moda marquen estils i tendències de vestir que no sempre afavoreixen de la mateixa manera a tothom i poden provocar complexes, malestars, etc.
Així doncs, a través de l’experiència personal de la ponent, el que es pretén treballar amb aquest taller és la cerca de la comoditat i l’encaix d’un estil propi i una manera de ser i vestir, tot oferint un seguit d’eines i coneixements que permetin a aquell/a que ho desitgi vestir-se de manera que se senti a gust amb si mateix/a. Com ho farem? Coneixent i potenciant la pròpia personalitat, estimant-nos i agradant-nos, i donant valor a aquells atributs que ens afavoreixen, tot ressaltant un estil propi amb la roba que més ens agrada (formes, colors, tallatges….)

Dimecres 8 de març

12.00h Acte institucional – Lectura del manifest i lectura de microrelats de la dona
Presentació de projecte Lectures no sexistes i prestatgeria per a la igualtat
Inauguració de l’exposició Pallareses del món
Lloc: Oficina de Turisme del Pallars Sobirà
Amb la col·laboració dels alumnes de 4t d’ESO de l’Institut Hug Roger III
i la Biblioteca Pública de Sort i Esterri d’Àneu

Certamen de microrelats La Dona
Inici del període de presentació d’obres
Bases a www.sort.cat

Divendres 10 de març

22.30h 5è Ball de les Mil Raons
Lloc: Discoteca Rock-Dur · Entrada gratuïta

Informació i inscripcions a www.sort.cat i a Casa Xorret (Tel. 973 620 999 / casaxorret@sort.cat)

CAMPANYA #CORREGIMLADESIGUALTAT

Aquest 2017, en motiu de la commemoració del Dia Internacional de les Dones, la Comissió de la Condició Jurídica i Social de les Dones de Nacions Unides ha convingut com a tema de treball prioritari L’apoderament econòmic de les dones en un entorn, el mercat de treball, sotmès a constants canvis.

En aquest marc, l’Institut Català de les Dones posa en marxa la campanya #corregimladesigualtat que posa de manifest que corregir la desigualtat és responsabilitat de tothom. Volem que Catalunya estigui al capdavant en la lluita per la igualtat efectiva de dones i homes en la vida familiar, política, social, comunitària, econòmica i cultural.

Organitza: Ajuntament de Sort
Amb la col·laboració de l’Institut Català de les Dones i el Consell Comarcal del Pallars Sobirà

 

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top