8 de Març, Dia de les Dones

COMMEMORACIÓ INSTITUCIONAL DEL DIA DE LES DONES

Benvolguts,

El programa d’actes ha començat a les 5 de la tarda amb la lectura del manifest institucional a càrrec dels senyors Llàtzer Sibís, alcalde, i la senyora Imma Gallardo, 2a tinent d’Alcalde i cap de l’Àrea de Benestar Social i Associacionisme. Enguany el lema de la commemoració ha estat Igualtat per a les dones, progrés per a tothom, i en el manifest s’ha fet èmfasi en la feina duta a terme per l’Institut Català de les Dones en el 25è aniversari de la seva creació.

A continuació s’ha procedit a penjar a la façana del Casal de Gent Gran, antic Centre Republicà del poble, el llaç violeta en què aquestes darreres setmanes hi han treballat les dones del poble en el marc de la iniciativa Labors per la igualtat, que ha tingut per objectiu recordar les dones víctimes de violència de gènere.

L’acte s’ha clos amb la projecció del film Tierra de hombres, que narra una història real de progrés laboral femení en en un entorn laboral dominat per una visió antiga i patriarcal de la masculinitat que les noves generacions posen en entredit.

A més, en un recés de l’acte s’ha dut a terme també l’entrega de premis del II Concurs de Microrrelats de Dones, el primer premi del qual ha recaigut en la senyora Maria del Carme Alerm i Viloca, de Cerdanyola del Vallès, amb el treball Els mòbils de l’àvia; el segon premi ha estat per Núria Guixa Boixareu, de la Pobla de Segur, amb el treball La dona moixó, i el Premi Jove ha recaigut en Martí Òdena Trujillo, de Montardit de Baix.

Aquest programa d’actes ha estat organitzat pel Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) de l’Ajuntament de Sort en coordinació amb l’Institut Català de les Dones i amb el suport del Departament de Benestar Social i Família, l’Associació de Jubilats Sant Feliu de Sort i comarca, l’Associació Centre Social Casa Xorret, el Consell Comarcal del Pallars Sobirà i la Discoteca Rock-Dur, i té encara continuïtat aquesta nit amb el sopar de la Dona Treballadora que s’ha organitzat a Rialp.

8 DE MARÇ · DIA DE LES DONES

El 8 de Març s’ha convertit en un símbol per a les dones dels cinc continents que va sorgir de les activitats dels moviments obrers a finals del segle XX a l’Amèrica del Nord i Europa. D’aleshores ençà, el Dia Internacional de les Dones ha adquirit una dimensió global per a les dones dels països desenvolupats i en desenvolupament per igual. El creixent moviment internacional de les dones ha ajudat a que la seva commemoració ofereixi l’oportunitat d’incrementar el recolzament als drets i la participació de les dones a les esferes política i econòmica.

El Dia de les Dones ha passat a ser un moment de reflexió sobre els progressos assolits, una crida al canvi i una celebració dels actes de valor i determinació empresos per les dones corrents que han tingut un paper extraordinari en la historia dels seus països i les seves comunitats.

Més informació: Institut Català de les Dones · Nacions Unides

II CERTÀMEN DE MICRORELATS LA DONAdia dones
Del 7 al 28 de febrer
Bases i informació a Casa Xorret
973 620 999 / casaxorret@sort.cat
o www.sort.cat

LABORS PER LA IGUALTAT
Del 10 al 26 de febrer porta un quadrat 10×10 cm de llana o ganxet lila
a Casa Xorret o al Casal de la Gent Gran
Farem un llaç lila gegant!!

TALLER SEDUEIX-TE, UN CAMÍ CAP A L’AUTOESTIMA
Dijous 6 de març a les 15 h
a Casa Xorret

PROJECCIÓ DEL DOCUMENTAL RAFEA I EL SOL
Dijous 6 de març a les 20 h i a les 22 h
a l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu

BALL DE LES MIL RAONS
Divendres 7 de març a les 22.30 h
a la Discoteca Rock-Dur
Entrada gratuïta

LECTURA DEL MANIFEST INSTITUCIONAL i
PENJADA DEL LLAÇ LILA
Dissabte 8 de març a les 17.00 h
al Casal de Gent Gran

PROJECCIÓ DE LA PEL·LÍCULA EN TIERRA DE HOMBRES
Un film de Niki Caro
Dissabte 8 de març a les 17.15 h
al Casal de Gent Gran (majors 16 anys)

SOPAR DE LA DONA TREBALLADORA
Dia 8 de març a les 21 h al Xarel·lo
Reserves: 973 620 365

Organitzen: Ajuntament de Sort · Ecomuseu Valls d’Àneu · SIAD Sort · Associació Centre Social Casa Xorret
Amb el suport: Institut Català de les Dones · Associació de Jubilats Sant Feliu de Sort i comarca Pallars Sobirà · Departament de Benestar Social i Família · Direcció General de Joventut · Discoteca Rock-Dur · Consell Comarcal del Pallars Sobirà

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top