7a Mostra de Formatges Artesans de Catalunya

7a MOSTRA FORMATGES7a MOSTRA DE FORMATGES ARTESANS DE CATALUNYA
Sort, 28, 29 i 30 de març de 2013

ATENCIÓ! A causa de les inclemències meteorològiques
s’ha traslladat el sopar inaugural
a l’Oficina de Turisme, a les 21.00 h

Mercat, àrea de tast i activitats
Al Parc del Riuet i a Tros de Sort
Més informació: www.sortturisme.com
turisme@sort.cat · 973 620 010
Una gran festa gastronòmica a preu popular!
Descarregueu el programa (pdf) i nota informativa (pdf)

L’Associació Catalana de Ramaders Elaboradors de Formatgers Artesans (ACREFA), la formatgeria Tros de Sort i l’Ajuntament de Sort organitzen per tercer any consecutiu la Mostra de Formatges Artesans de Catalunya, del 28 al 30 de març a Sort.

Aquesta mostra té caràcter itinerant, i es realitza dos cops l’any: per Setmana Santa a Sort i l’11 de Setembre a Borredà (Berguedà).

L’atractiu principal de la mostra el constitueixen sens dubte el mercat i l’àrea de tast, situats al bell mig del Parc del Riuet de Sort, antiga llera de la Noguera Pallaresa i actual zona d’esbarjo. A les mostres anteriors hi van participar 19 productors i enguany s’espera que aquest nombre augmenti lleugerament. El mercat i àrea de tast estaran oberts de 10 del matí a 8 de la tarda.

Moltes són les activitats que que s’hi desenvolupen el voltant, adreçades tant als professionals del sector agroalimentari com al públic que vulgui aprofundir en el coneixement d’aquest producte.

Les novetats d’enguany són el sopar inaugural, que tindrà lloc el dijous dia 28 al Parc del Riuet, a un preu molt popular (15 €), i el sopar gastronòmic (35 €), divendres dia 29, a la formatgeria Tros de Sort.

SOPAR INAUGURAL · DIJOUS 28 DE MARÇ 

Al Parc del Riuet de Sort a les 20.30 hores
Preu 15 €/pax
Informació i reserves a l’Ajuntament de Sort, Oficina de Turisme i Tros de Sort

Menú

SOPAR GASTRONÒMIC · DIVENDRES 29 DE MARÇ

A Tros de Sort (Camí de les Vernedes, s/n) a les 21 h
Preu 35 €/pax · Places limitades
Informació i reserves a Tros de Sort (973 621 387)

Menú

Al voltant de formatges de Tros de Sort, cuinat i remenat per Mariano Gonzalvo de Lo Paller del Cóc de Surp i l’Oriol Pallarès, de És Pallarès de Tremp

  • Tres snacks: Galetes de Serrat del Mil·leni, Crackers de Tupí de Sort i Croquetes de Costa Negra
  • Farcellet de bledes, escuma de Kuadrat Roi i vinagreta de cansalada i panses
  • Vi Bord del Batlliu de Sort 2012, Shyraz i Pinot Noir
  • Amanida de fruita fumada de Tavascan, fabes i Serrat molt curat amb vinagre de Mòdena
  • Arròs verd d’espinacs i Loblau amb rostes de nous
  • Vi blanc Biu de Sort 2011, Riesling
  • Pernilet de pollastre, crema de Tou dels Til·lers i tòfona amb gratin de nyameres i ceba
  • Vi negre Biu de Sort 2011, Pinot noir
  • Caneló de mató, codony i nous sobre galeta de nous i copa de ratafia dels Raiers, de Portet

ACTIVITATS 29 i 30 DE MARÇ DE 2013

Durant la Mostra de Formatges Artesans de Catalunya, al Parc del Riuet de Sort
Activitats gratuïtes amb places limitades segons disponibilitat

Divendres, 29 de març de 2013

11.30 h
Què és un formatge ecològic?
A càrrec de Lluís Mauri, productor de formatge ecològic de cabra Mas El Garet

12.30 h
Maridatge de vins del Celler Batlliu de Sort amb formatges de Tros de Sort
A càrrec de Ramon Aytés i Enric Canut

17.00 h
Formatges ecològics amb llet d’ovella ripollesa
A càrrec de Manel Marcè, de la formatgeria Mas Marcè

18.00 h
Presentació de Slow Food Pirineus
A càrrec de diversos membres del col·lectiu

Dissabte, 30 de març de 2013

11.30 h
Pastor de ferments o de com els formatges els fan els ferments
A càrrec de Salvador Maura, de la formatgeria Mas d’Eroles

12.30 h
L’Escola de Pastors de Catalunya: una nova pagesia
A càrrec de Montse Barado · Associació Rurbans

17.00 h
Recuperant la cabra catalana
A càrrec de Nicanor Coscollola, membre de Slow Food Terres de Lleida

18.00 h
Recossira, molt més que una ratafia casolana feta per la gent gran de Sort
A càrrec d’Artur Agulló · Fundació Casanovas Sansa

Organitzen: Ajuntament de Sort · Associació Catalana de Ramaders Elaboradors Formatgers Artesans (ACREFA) · Tros de Sort
Col·laboren: Artesania Alimentària de Catalunya · Diputació de Lleida · IDAPA · Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural · Consell Comarcal del Pallars Sobirà · Ajuntament de Rialp · Ajuntament de La Pobla de Segur · SEFOCAT

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top