70 anys de la Naqba (1948-2018)

El 15 de maig de 1948 és l’inici de la Naqba, la Catàstrofe palestina que va suposar l’expulsió de més de 700.000 persones de casa seva. La creació de l’Estat de l’Israel n’és la causa única. Des d’un inici, el desenvolupament d’Israel va lligat a la desaparició de Palestina.

Palestina és el territori que comprèn les actuals zones de Gaza, Cisjordània i els territoris del 48, o “Estat d’Israel” (sense comptar els Alts del Golan, territori de Síria ocupat).

L’expulsió de la població palestina, d’aleshores ençà, té múltiples formes: assassinat selectiu, creació de lleis ad hoc que impedeixen la subsistència o la permanència al territori, demolicions de cases, colonitzacions, guerres o massacres. A més, l'”Estat d’Israel”, dins de les seves fronteres, practica una segregació racista extrema amb més de 25 lleis que distingeixen drets entre ciutadania i nacionalitat. Al conjunt dels territoris ocupats, alhora, s’hi practica un apartheid criminal.

Aquesta circumstància origina l’estratègia #BDS (Boicot-Desinversions-Sancions), amb els objectius de promoure la fi de l’ocupació i colonització de totes les terres àrabas i desmantellament del Mur, reconeixement dels drets fonamentals dels ciutadans àrab-palestins d’Israel per a la plena igualtat i respectar, protegir i promoure els drets dels refugiats palestins al retorn a les seves llars tal i com recull la resolució 194 de Nacions Unides.

Com a poble oprimit que també lluita per la seva independència i sobirania, el nostre deure internacionalista és acompanyar el poble palestí en la seva lluita per l’autodeterminació: tot el suport a la seva lluita i resistència a Palestina, màxim impuls BDS a ca nostra.

Pels drets humans, per justícia, pel dret al retorn de milions de refugiades, per la terra, per la llibertat, l’Ajuntament de Sort expressa tot el suport a la lluita i resistència palestines!

0 Comentaris

Encara no hi ha cap comentari

Fer un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Back to top
Skip to content