54 Ral·li Internacional de la Noguera Pallaresa

La vila de Sort torna a ser seu del piragüisme d’aigües braves. El riu Noguera Pallaresa acollirà diverses competicions oficials i també obertes, per qualsevol amant d’aquest esport, en el marc del 54è Ral·li Internacional.

Ja és conegut que el Ral·li és un esdeveniment amb un recorregut de més de cinquanta anys, a través del qual podem conèixer la història, des dels seus inicis, del piragüisme d’aigües braves a l’Estat. I Sort, i el Pallars Sobirà, són uns dels ambaixadors a nivell internacional més importants d’aquest esport, gràcies al fantàstic i excepcional riu Noguera Pallaresa.

El riu Noguera Pallaresa és l’eix longitudinal de la comarca en el qual conflueixen les diversitats paisatgístiques de nombroses valls, neix a l’extrem meridional del Pla de Beret, a uns 2.000 m d’altitud, i té una llargada de 146 Km. Al llarg del seu recorregut hi ha trams de diverses dificultats, entre els nivells IV i II, segons els barems de dificultat internacional de graus o classes de classificació de les aigües braves.

Al seu pas per Sort, trobem el Camp de Regates l’Aigüerola, construït el 1993. Aquesta instal·lació permet la navegabilitat esportiva en qualsevol època de l’any, i és un equipament estable d’entrenament i competició d’eslàlom. En aquest complex també hi trobem onades situades a diferents punts del camp on es pot practicar i també competir en la modalitat d’Estil Lliure, tot en un entorn natural.

En aquest context, al mes de juliol, Sort celebra la 54ena edició del Ral·li Internacional de la Noguera Pallaresa que aglutina un seguit de proves oficials, tant d’eslàlom com d’estil lliure, i proves obertes que permeten, a qualsevol amant del piragüisme d’aigües braves, competir i posar-se a prova! El calendari de competicions és:

15 i 16: Copa d’Espanya d’Estil Lliure
15: Open de Kayak Cros
18: Copa Catalana de Joves Promeses
19: Descens Llavorsí-Sort i Sort-Montardit
20: Open de Ràfting Nocturn, Sopar popular (5€) i Nit de música en viu amb Los 1000 Hombres i DJ Xavi
21: Open d’Esquimotatge
22 i 23: Copa d’Espanya Joves Promeses

Per últim, tothom qui vulgui apuntar-se a les proves obertes (open), ja ho pot fer a través de la pàgina web www.kayaksort.cat. Les inscripcions estaran disponibles fins el dia abans de cada prova.
Aquests esdeveniments estan coorganitzats per l’Associació Esportiva Pallars i l’Ajuntament de Sort, entitats que col·laboren conjuntament des de fa temps per seguir promocionant Sort i el riu Noguera Pallaresa com a destinació de piragüisme d’aigües braves.

0 Comentaris

Encara no hi ha cap comentari

Fer un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top
Skip to content