3a Mostra de Formatges Artesans Catalans

3a MOSTRA DE FORMATGES ARTESANS CATALANS A SORT
15 a 17 d’abril de 2011

DESTAQUEM…

FIRA DE FORMATGES + ÀREA DE TAST
16 i 17 d’abril, de 10 a 20 h, al Parc del Riuet
20 parades de formatgers artesans amb cent varietats a la venda i un àrea de tast amb cinquanta varietats en degustació on es poden escollir assortiments de cinc formatges, pa i beguda per 5 €/pax

JORNADA TÈCNICA AL VOLTANT DELS FORMATGES
15 d’abril, de 17 a 20.30 h, a l’Oficina de Turisme de Sort
INSCRIPCIÓ GRATUÏTA

SOPAR INAUGURAL
15 d’abril, a les 21 h, a l’Oficina de Turisme de Sort
Deu restaurants de l’associació La Xicoia ens delectaran amb un menú llarg, variat i extens al voltant dels formatges artesans pallaresos per 20 €/pax

ACTIVITATS
16 i 17 d’abril, a les 12  i 17.30 h, a Tros de Sort
De la mà de grans especialistes, quatre xerrades sobre el coneixement, la gastronomia i la culinària dels formatges amb tastos inclosos per 10€/activitat: mireu programa detallat

PROGRAMA

Divendres 15 d’abril de 2011

JORNADA TÈCNICA AL VOLTANT DELS FORMATGES ARTESANS CATALANS
15 d’abril, de 17 a 20.30 h, a l’Oficina de Turisme de Sort
INSCRIPCIÓ GRATUÏTA al 973 621 387 o info@trosdesort.cat

17 h – 17.30 h
Obertura de la jornada

17.30 h – 18.30 h
Presentació i explicació de la nova Guia de pràctiques correctes d’higiene per a la venda d’aliments en mercats no sedentaris i fires, a càrrec de Lídia Vázquez, llicenciada en farmàcia i ciència i tecnologia dels aliments, màster en seguretat alimentària i coredactora de la guia

19 h – 20.30 h
Taula rodona sobre Turisme i formatge: oportunitats i possibilitats, a càrrec de Montse Ferrer, tècnica de promoció econòmica i responsable de la Fira de Formatges de Sant Ermengol de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell; Núria Martí, directora de Pirineuemoció; Ramon Aytés, de l’Hotel Pessets de Sort; i Francisco Javier Cáceres, coordinador del projecte Nous senders (propostes de rutes turístiques al voltant dels formatges de l’Alt Pirineu i Aran)

SOPAR INAUGURAL: 15 d’abril , a les 21.00 h, a l’Oficina de Turisme de Sort
Organitzat per La Xicoia: un menú llarg, variat i extens al voltant dels formatges artesans pallaresos
Preu: 20 €/pax. Reserves al 973 621 387 o info@trosdesort.cat

ACTIVITATS DE LA 3a MOSTRA
A la formatgeria Tros de Sort, Camí de les Vernedes s/n, Sort – Aforament limitat a 25 pax
Preu: 10 €/pax i activitat – Reserves al 973 621 387 o info@trosdesort.cat

Dissabte 16 d’abril de 2011

12 h – 13 h
Els formatges artesanals de Catalunya
, a càrrec d’Oriol Urgell, gerent de l’ACREFA
Xerrada i tast dels tipus de formatges artesans catalans més importants i característiques

17.30 h – 18.30 h
Tast i maridatge de formatges artesans i vins catalans amb DOP,
a càrrec de Ramon Aytés, sommelier de l’Hotel Pessets de Sort, i Patri Morillo, enòleg del Celler Batlliu de Sort
Un recorregut lúdic pels maridatges i tastos més sorprenents entre formatges i vins catalans

Diumenge 17 d’abril de 2011

12 h – 13 h
Els altres formatges del Pirineu
, a càrrec d’Eugeni Celery, especialista formatger i propietari de Formatgeria Eugene de la Seu d’Urgell
Una visió completa i transversal dels altres formatges que s’elaboren als dos cantons dels Pirineus, des de l’Atlàntic al Mediterrani, amb tast comentat

17,30 h – 18,30 h
Cuina i formatge, un clàssic d’avui
, a càrrec de Mariano Gonzalvo, del Taller de Cuina Lo Paller del Coc de Surp
Idees senzilles i subtils de la culinària formatgera amb petits tastos de les seves aplicacions

Per a reserves i més informació, trucar al 973 621 387 (Ainhoa) o enviar correu electrònic a info@trosdesort.cat

Organitzat per: Ajuntament de SortACREFATros de SortInstitut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i AranConsell Comarcal del Pallars SobiràAgència Catalana de Seguretat AlimentàriaServei d’Ocupació de CatalunyaFons Social Europeu

2 Comments

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top