300 Onzes de Setembre (1714/2014)

logotip_tricentenariEns plau informar-vos que el Comissionat del Tricentenari de la Generalitat de Catalunya i el Museu d’Història de Catalunya estan organitzant l’exposició amb el títol 300 Onzes de Setembre · 1714-2014, amb l’objectiu de donar a conèixer el procés de construcció de la memòria col·lectiva i dels actes de commemoració i reivindicació dels fets de 1714, procés endegat per les successives generacions de catalans d’aleshores ençà. L’exposició pretén desvetllar les claus del procés històric que ha menat a la consolidació de l’Onze de Setembre com a Diada Nacional de Catalunya.

La mostra planteja un recorregut de 300 anys que començarà introduint al visitant a l’escenari del setge de la Barcelona de l’Onze de Setembre de 1714. Des d’aquí, s’iniciarà un interessant itinerari, des de l’endemà de la desfeta, passant per les primeres mostres de resistència a l’opressió borbònica i de reivindicació del passat nacional. En aquest punt, l’exposició s’endinsa en el període de recuperació i reivindicació de la memòria de la Guerra de Successió i el despertar de la commemoració de la Diada Nacional de Catalunya, amb les seves manifestacions polítiques, literàries, periodístiques i artístiques.

En el darrer àmbit de l’exposició es mostra la celebració de l’11 de Setembre d’ençà 1976, i l’objectiu és que hi sigui representat tot el territori de Catalunya.

És per aquest motiu que fem una crida pública amb què us demanem imatges de la celebració de l’Onze de Setembre a la nostra vila en els anys 70, 80 i 90 del segle passat a la nostra vila. Les podeu portar en mà a l’Ajuntament de Sort o bé enviar-les per correu-e, amb una resolució mínima de 300 DPI, a la bústia biblioteca@sort.cat, manifestant el permís a la reproducció de la mateixa.

El Museu d’Història de Catalunya, la Comissió del Tricentenari de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Sort us fan palès el nostre agraïment a la vostra col·laboració en l’organització de l’exposició 300 Onzes de Setembre · 1714-2014

0 Comentaris

Encara no hi ha cap comentari

Fer un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top